Halloween a Fővárosi Állatkertben

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Halloween a Fővárosi Állatkertben!

A Fővárosi Állat- és Növénykert Halloween alkalmából október 28-ától egy rendhagyó eseménysorozatot indít, mely egészen november 5-ig tart majd. Ezalatt a kilenc nap alatt az őszi szünetet élvező gyerekek ingyenesen látogathatják az állatkertet (14 éves korig bezárólag). 

Halloween az állatkertben

Halloween a Fővárosi Állatkertben!

Halloween a Fővárosi Állatkertben

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Városliget szerves és igencsak komoly részét képezi már hosszú évek óta. Az idén már 151. évét is betöltő – és egyben Magyarország legrégebbi – állatkert egyben a leglátogatottabb kulturális közintézmény is. Majd’ 11 hektáros területe a fejlesztések nyomán még tovább nő, hiszen a Vidámpark évekkel ezelőtti bezárásával jelentős rész került át hozzá. Valamennyi kontinens állatvilága képviselteti magát, beleértve az egzotikus és veszélyeztetett állatokat, valamint sok háziállatot is. A létesítmény növénykertként is működik, és olyan egyedülálló különlegességeket tudhat magáénak, mint a Nemzeti Bonsai Gyűjtemény vagy a Japánkert.

 

Ebben a csodás komplexumban – mely jelenleg is folyamatosan fejlődik és bővül – kerül megrendezésre az iskolások őszi szünetének egyik legjobb programsorozata, melyre minden bizonnyal nem csak a kicsik látogatnak majd el szíves-örömest. Ami viszont bizonyosan nagy vonzerővel bír majd, az az a tény, miszerint ezalatt a kilenc nap alatt a 14 éven aluli gyerekek ingyenesen léphetnek be az állatkert területére. 

 

 

A kilencnapos progrmasorozat részeként többek közt látványetetésekkel és állati tréningekkel várják majd a gyerekeket, az érdeklődők megismerkedhetnek például a sörényes hangyászokkal, a pelikánokkal, a brazil óriásvidrákkal, a Madagaszkár-ház lakóival, a gorillákkal, a földimalacokkal és a tapírokkal is. Emellett minden nap két tréninget terveznek az oroszlánfókáknál, egyet pedig az elefántoknál.

 

Ha te is imádod a Halloweent, az Állatkert környékén, egy szuper helyszínen tarthatsz menő Halloween partyt! A Városligetben bérelhető különtermek, csodálatos helyszín, és számtalan programlehetőség vár! Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus helyszínt, kattints ide: Halloween party Budapest 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Gyerekprogram, Szabadidős programok