Budapesti hírek

Life of Budapest


Rövid hírek

Minden, ami Budapest, értesülj te is első kézből a legfontosabb budapesti hírekről a Life of Budapest által, összegyűjtjük nektek a legérdekesebb budapesti híreket! 

Fagylalt

2019.05.27.

Megvan az év fagylaltja

Első alkalommal rendezték meg az Év fagylaltja országos cukrászversenyt és fesztivált, amelynek múlt csütörtökön Szombathely főtere adott otthont.

szmogriadó

2019.05.27.

Kibővítenék a korlátozható autók körét szmogriadó esetén

Az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátoznák szmogriadó esetén Budapesten – ez derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott, a szmogrendelet módosításáról szóló javaslatból.

csótány

2019.05.24.

Most jönnek a csótányok is

A fővárosban a szociális intézményeknek maguknak kell ellenőrizniük a csótánymentesítés hatékonyságát, eddig ezt a közegészségügyi szakhatóság tette meg.

Rosalia

2019.05.24.

Rosalia fesztivál lesz a Városligetben

Az utóbbi egy-két évtizedben világszerte és Magyarországon is divatba jött a rosé, hazánkban már a borfogyasztás tizedét teszi ki – mondta Zilai Zoltán fesztiváligazgató, a Magyar Bor Akadémia elnöke. Mint...

veteránjármű

2019.05.24.

Nyílt napot tartanak az Óbudai autóbuszgarázsban

Gyermeknappal egybekötött nyílt napot tartanak szombaton az Óbudai autóbuszgarázsban, ahol a látogatók többek között megtekinthetik a garázsból üzemeltetett BKV-s autóbuszokat, valamint a nosztalgiaflotta több darabját is.

Bábok éjszakája

2019.05.24.

Bábok Éjszakája a Holnemvolt Várban

Ma este tartják a Bábok Éjszakáját a Holnemvolt Várban, a Fővárosi Állat- és Növénykert tavaly megnyílt új játszóparkjában. A változatos programok este 6-tól kezdődnek, s egészen 11 óráig tartanak.

Ezer lámpás éjszakája

2019.05.23.

Ezer lámpás éjszakája

Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája című rendezvényt az eltűnt gyermekekért. Jótékonysági koncertekkel, családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Lakásárak Budapesten

2019.05.23.

Átgyűrűzött a megfizethetetlenség az agglomerációra

Budapesttel párhuzamosan az agglomerációban is folyamatosan emelkednek az ingatlanárak, érdemes azonban körültekintően körbenézni, mert jelentős különbségek mutatkoznak – írja a Pénzcentrum.hu.

nyaralás

2019.05.23.

Odavág a nyaralásnak a gyengülő forint

Egy friss felmérés szerint a magyarok negyede-harmada tervez külföldi nyaralást. A Portfolio megnézte, hogy egy évvel ezelőtthöz képest mennyivel drágulhatott az ár, és kiderült, hogy a forint gyengülése akár több tízezer...

MÁV

2019.05.23.

Könnyebb lesz ingázni az agglomerációban élőknek

A MÁV-START május 27-től sűríti a reggeli vonatok menetrendjét a legnagyobb utasforgalmú Budapest-Nyugati pályaudvar–Cegléd–Szolnok és Budapest–Cegléd–Kecskemét elővárosi vonalakon.

szúnyogirtás

2019.05.22.

Készülhetünk a nyári szúnyogcsárdásra

Változatlanul csapadékos az időjárás, ami az elmúlt napok napsütésével párosulva optimális fejlődési környezetet biztosít a szúnyogok számára. A Szigetköz elárasztása miatt a területen megkezdődött a kifejlett...

Hajógyári-sziget

2019.05.22.

Levetették a világörökségi listáról a Hajógyári-szigetet

Hétfőn még a Népszava számolt be arról, hogy nem sokkal a világörökségről szóló UNESCO-szavazás előtt kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet (Hajógyári-szigetet) a kormány.

rota vírus elleni oltás

2019.05.22.

Kifogytunk rotavírus elleni vakcinából

Országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból, június 17-ig, gyártási gond miatt - írja az Infostrat.hu az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisára alapján.

mobiljegyrendszer

2019.05.22.

Egy hónapon belül tesztelhetik a mobiljegyrendszert a fővárosiak

Hamarosan elindulhat a budapesti közösségi közlekedés mobiljegy kísérleti programja. A főváros és a kormány megállapodása értelmében ez a jegyrendszer az egész országot lefedi majd.

Céges rendezvényhelyszín

2019.05.21.

Céges rendezvények a Balatonon

Egy vagy több napos céges rendezvények esetén is érdemes kicsit távolabb utazni a fővárostól. Nem nagyon messzire, éppen csak, hogy elkerüljük a fővárosi nyüzsgést. A Balaton környékén rengeteg olyan szálloda van, mely...

Kerékpárút a Velencei-tónál

2019.05.21.

Felavatták a Velencei-tó körüli új kerékpárutat

Hiánypótló szakaszt adtak át a Velencei-tavat körbeölelő bicikliúton: szombaton a Tour de Velencei-tó versennyel avatták a 170 millió forintos beruházást, ami a tó északi és déli oldalán futó szakaszokat köti össze - írja a Feol.hu.

Családi sportnap Margitsziget

2019.05.21.

Családi Sportnap Budapesten

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat szakértői szerint már akár egy – két évesen is elkezdhetik a szülők a sportolásra szoktatást a gyermekeiknél. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy négy éves...

Európai Parlamenti Választások

2019.05.21.

Fontos határidők járnak le a héten

Akadálymentesített szavazókört május 22-én délután 4 óráig lehet igényelni. Ilyenből 7489 van, minden választókerületben legalább egy. Mozgó urnát május 26-án délig lehet kérni, de attól függően, hogy személyesen...

2/11

címkék: Érdekesség