Budapesti hírek

Life of Budapest


Rövid hírek

Minden, ami Budapest, értesülj te is első kézből a legfontosabb budapesti hírekről a Life of Budapest által, összegyűjtjük nektek a legérdekesebb budapesti híreket! 

BAH csomópont

2019.04.09.

Holnap kiürítik a főváros egyik forgalmas pontját

Holnap reggel változik a közösségi közlekedés a BAH-csomópontnál világháborús bombák hatástalanítása miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

ősbálna

2019.04.08.

Ősi négylábú bálna maradványaira bukkantak Peruban

A kutatók Peru partjain fedezték fel az őslény jó állapotban megmaradt csontjait: a keskeny fejű, erős farkú őslény olyan lehetett, mint egy orrszarvú és egy tengeri vidra keveréke.

Óraátállítás kérdése

2019.04.08.

Nem csak téli és nyári időszámítás között választhatnak az európai országok 2021-ig

Az uniós országok nemcsak a nyári és a téli időszámítás közül választhatnak, hanem az Európában megtalálható három időzóna körül is. Vagyis, elméletben hat opciójuk van arra, hogyan állítanák be az órákat 2021-től.

Horvátország helyett Görögország az első

2019.04.08.

Már nem olyan népszerű az Adria nálunk

Tíz százalékkal csökkent a foglalások száma Horvátországban a tavalyi év azonos időszakához képest - jelent meg a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilapban. A kisebb érdeklődést azzal magyarázták, hogy...

Öttusa-világbajnokság

2019.04.08.

Végleg a helyére tették az öttusa VB-t

2017. novemberében vált hivatalossá, hogy Budapesten rendezik az idei öttusa világbajnokságot. A Magyar Öttusa Szövetség eredeti tervei szerint a Kincsem Parkba vitte volna eseményt, aztán mégis a Margitsziget került előtérbe.

akadálymentesítés

2019.04.08.

Kicsit bonyolult lett az átszállás a felújított metróvonalon

Nem akadálymentesítették az Árpád híd metróállomást, ezért a mozgássérültek csak 16 perc alatt tudnak átszállni az 1-es villamosról a metróra – írja a Közlekedő Tömeg.

Cinemira - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

2019.04.08.

Cinemira - Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akvárium Klubban

A Cinemira gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztiválon a kisebbek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A három napos gyerekfilm ünnepen a világ minden tájáról érkező gyerekeknek szóló rövid...

Bubi

2019.04.08.

Újabb közbringák érkeznek a fővárosba

300 új kerékpárt és 16 új terminált adnak át még az idén. Ezt Tarlós István főpolgármester jelentette be.

metrópótló

2019.04.08.

Elindult a metrófelújítás második üteme

Szombaton indult a 3-as metró felújításának második üteme, amelynek keretében a déli szakaszt újítják fel a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között.

Mossák a Váralagutat, a Lánchidat és a Szabadság hidat is

2019.04.05.

Mossák a Váralagutat, a Lánchidat és a Szabadság hidat is

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. jövő héten mossa a Váralagutat, a Lánchidat, a Millenniumi hidat, és a Szabadság hidat – írja a napi.hu.

Rossz helyen állunk a halálos balesetek listáján

2019.04.05.

Rossz helyen állunk a halálos balesetek listáján

Magyarország a hatodik legrosszabb helyen állt tavaly a baleseti halálozás tekintetében az EU-ban. Az elmúlt 8 évben csökkent ugyan az áldozatok száma, de ennek aránya elmarad az uniós átlagtól - derül ki az Európai Bizottság adataiból.

A Budapest FotóFesztivál és a Fővárosi Állatkert hirdet közös fotópályázatot

2019.04.05.

A Budapest FotóFesztivál és a Fővárosi Állatkert hirdet közös fotópályázatot

Fotópályázatot hirdetett a Budapest FotóFesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykerttel közösen ZOOmolj rá! címmel, a pályaműveket három kategóriában várják április 30-ig.

Kecske lephet meg minket a budai erdőkben

2019.04.05.

Kecske lephet meg minket a budai erdőkben

Többen is találkoztak a Telki határában kísértő elvadult kecskével - írja a Bors. Az állatot a Szarvas-sziklánál észlelte egy olvasójuk, aki a családjával kirándult, de van róla fotó a Google térképén is. 

Nem jár a csepeli HÉV ezen és a jövő hétvégén sem

2019.04.05.

Nem jár a csepeli HÉV ezen és a jövő hétvégén sem

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tudatta: a Szent Imre tér és a Csepel HÉV-végállomás között a 38-as buszcsalád járataival, továbbá a 35-ös, a 36-os, a 71-es, a 148-as, a 151-es, a 152-es vagy a 159-es busszal lehet...

Jön az apuszabi

2019.04.05.

Jön az apuszabi

Az Európai Parlamenti képviselők támogatták az apasági és az át nem ruházható szülői szabadságra vonatkozó új szabályokat.

5686 gyorshajtót meszeltek le a Speedmarathonon

2019.04.05.

5686 gyorshajtót meszeltek le a Speedmarathonon

Szerda hajnaltól csütörtök hajnalig vetették be a rendőrök az ország összes traffipaxát. Az akciót nagy sajtókampány előzte meg, ennek ellenére így is bőven akadt, aki nem figyelt a sebességére. 

Jön a Földrajz Éjszakája

2019.04.05.

Jön a Földrajz Éjszakája

Az EUGEO (Európai Földrajzi Társaságok Egyesülete) 2019-ben is meghirdette a Földrajz Éjszakája című rendezvénysorozatot. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a nem földrajzos társadalom tagjai számára a geográfia...

komodói varánusz

2019.04.04.

Lezárják az egyik indonéz szigetet, mert túl sok varánuszt lopnak a turisták

Mivel mostanában sokan lopnak a sárkányokból, kitiltják a turistákat az indonéziai Komodo szigetről. Az állatok vérét tévesen gyógyhatásúnak tartják, ezért a csempészek gyakran próbálják meg elrabolni azokat.

11/11

címkék: Érdekesség