A ritkaságnak számító hóbagoly már megtekinthető

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Már hóbaglyot is láthatunk a Budakeszi Vadasparkban

A csehországi Ostravából érkezett Bella nevű hóbagollyal bővült a Budakeszi Vadasparkba állománya. A ritkaságnak számító állatot már a közönség is megtekintheti.

hóbagoly

Bár a Budakeszi Vadaspark fő feladatának elsősorban a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített fajok bemutatását tekinti, a látogatók már korábban is találkozhattak olyan, a magyarországi állatkertekben ritkán látható különleges fajokkal, mint a jávorszarvas vagy a bölény. Ilyen ritkaságnak számít most az egyéves Bella is.

A hóbaglyok az északi tundravidékeken élnek, ezért Magyarországon igen ritka vendégnek számítanak. A Kárpát-medencében csak akkor sikerült néhány kóborló példányt megfigyelni, amikor a hóbaglyok az északi területeken nem találtak elegendő táplálékot.

A vadaspark új lakója egyedül érkezett, ám a tervek szerint a tojónak nemsokára egy hím társa is akad majd – írja az MTI. A vadaspark gondozói bíznak benne, hogy a hóbagolypár később fiókákkal is megörvendezteti majd a park közönségét.

A többi ragadozómadárhoz hasonlóan a hóbagoly hímjei is kisebbek a tojóknál, de a két nemet a tollazatuk színezetéről is meg lehet különböztetni: míg a hímek felnőtt tollazata csaknem teljesen fehér, addig a nőstényeké a fejükön feketén pettyezett, a hátukon pedig sávozott.

Forrás: http://www.ma.hu/belfold/328478/Hobagoly_erkezett_a_Budakeszi_Vadasparkba?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek