Mindenhová jegyet kell váltani

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Figyelmeztetik a horgászokat

Magyarországon nincs olyan vízterület, ahová nem szükséges állami horgászjegyet váltaniuk a horgászati tevékenységhez - emlékeztet friss közleményében a Nébih. Az ugyanis egy dolog, hogy vannak magán horgásztavak, ahol külön területi engedély váltható, de ez csak és kizárólag akkor kérhető, ha van hozzá állami jegy is – írja a napi.hu. A magántulajdonban lévő, nem nyilvántartott vízterületek sem jelentenek kivételt.

Figyelmeztetik a horgászokat

Fontos változás ettől az évtől, hogy egy horgásznak egy évben egy adott halgazdálkodási vízterületre csak egy darab érvényes, éves területi jegye lehet. Valamint, hogy a naponta kifogható darabszámmal is védett halfajokból éves területi engedéllyel évente összesen legfeljebb 100 példány fogható ki. Az nem járható út, hogy ha valaki elérte a kvótát, akkor kivált egy új éves jegyet, mert ettől még nem foghat ki újabb 100 darab halat.  De a korlátozás kizárólag az éves területi jegyekre vonatkozik, vagyis a horgász a kvóta túllépését követően is jogosult lehet napi vagy heti jegy váltására, amennyiben a halgazdálkodásra jogosult a helyi horgászrendjében erről másként nem rendelkezik.
Sok víznél vannak egyéni szabályozások, ezekről mindig érdemes tájékozódni, horgászat elől.
Forrás:
https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/horgaszat-nebih-hal-tilalom-engedely-2019.678256.html.678256.html
 

címkék: