Kvalifikálni lehetett a jövő évi világbajnokságra az év úszóját

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Hosszú Katinka lett az év úszója, a férfi pólósoké pedig az év csapata

Hosszú Katinka lett az év női úszója, a magyar férfi vízilabda-válogatott lett az év csapata a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél. Az év edzői pedig Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád és a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás lettek. 

Hosszó Katinka
Kép szerzője: wikimedia.org Doha Stadium Plus Qatar

A háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka a kínai Hangcsouban rendezett rövid pályás világbajnokságot követő gálán vette át az elismerést. A pontversenybe az idei világkupa-sorozatban, illetve a most befejeződött vb-n nyújtott teljesítmény számított bele.

Hosszú a világkupában a svéd Sarah Sjöström mögött az összetett pontverseny második helyén zárt, a világbajnokságon pedig négy aranyérmet (100, 200 és 400 méter vegyes, 200 méter pillangón) és egy ezüstérmet (100 méter hát) nyert.

Petrov Árpád tanítványa sikerével automatikusan megkapta a legjobb edzőnek járó elismerést. Elmondta: amikor nyár végén elkezdték Hosszúval a közös munkát, nem számított rá, hogy ilyen sikeresek lesznek.

A férfi vízilabda válogatottat is elismerték, a díjat Chilkó Márton Universiade-győztes játékos vette át a kínai Hangcsouban rendezett rövid pályás úszó-világbajnokságot követő gálán. A pontversenybe a FINA által szervezett idei két esemény, azaz a világliga és a világkupa eredményei számítottak bele, előbbiben a magyar csapat ezüstérmes lett, utóbbit pedig megnyerte.

Az elismerés kapcsán Märcz Tamás szövetségi kapitány – aki csapata sikerével automatikusan az év legjobb edzője lett – az MTI-nek azt mondta: „Nagyon nehéz egy olyan évben jól teljesíteni, amikor ennyi esemény van. Nem volt könnyű a formaidőzítés. Sajnos a számunkra rendkívül értékes Európa-bajnokságon nem tudtunk a dobogón zárni, viszont két nem várt fantasztikus érmet sikerült begyűjteni. Ugyanakkor ezeknek is van jelentősége, hiszen kvalifikálni lehetett a jövő évi világbajnokságra.”

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/uszas/fina-hosszu-az-ev-uszoja-a-ferfi-polosoke-az-ev-csapata-2674615?utm_source=kattintas&utm_medium=link&utm_campaign=hirlista

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Sport