Húsvét Bikácson

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Vidéki Húsvét a legjobb ünnep!

Húsvét Bikácson? Bizony messze ez számít a legjobb program ötletnek, akárhogyan is nézzük. Mindenki átélt már számtalan ünnepet, azonban a bikácsi pár nap a legjobb ötlet erre az időszakra!

Bikácsi Húsvét

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe.  A húsvéti ünnepkör a farsang utáni negyvennapos nagyböjttel kezdődik, amelynek mélypontja a nagypéntek, Jézus szenvedéseink és kereszthalálának az emléknapja. Nagyszombaton szentelték meg a tüzet, illetve ezen a napon tartották vízszentelés szertartását is. Mindemellett a leglátványosabb nagyszombati szertartás a feltámadási körmenet volt.

Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt. Vidéken több helyen még napjainkban is kútvízzel locsolják a lányokat ( Hollókőn ez óriási felhajtást hoz magával mind a mai napig), a városokban azonban különféle kölnivizekkel helyettesítették ezt.

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A locsolás után a fiúk a régi időkben tojást, szalonnát vagy festett tojást kaptak cserébe.Ma már ezek a népszokások sokat enyhültek, de attól még mindig a kedvenc ünnepe maradt ez az embereknek.Hogy érdemes ünnepelni? Mindenki másra esküszik, mi mégis megmutatjuk a legjobbat!Húsvét vidéken? Ha valaki szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapok hajtásából, a megszokott környezetből, akkor mi a legjobb ötletet mondjuk most el.

 

Igazi kuriózumot szeretne, olyat, ami még nem volt? Akkor töltse a Húsvétot hamisítatlan, falusi környezetben, a tolna megyei Zichy Park Hotelben!Itt felelevednek a vidéki, húsvéti népszokások. Itt olyat fognak látni a gyerekek, melyet, még lehet, hogy soha!  Egész napos, húsvéti gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket. Lesz tojás festés, nyúl etetés, bárány terelés, sőt  Húsvét vasárnapján megkereshetik a kisebbek az elrejtett tojásokat is!

 

 

Húsvéti hosszú hétvége Bikácson

 

A nagyobbak mindez alatt megismerkedhetnek a helybéli, húsvéti gasztronómiai szokásokkal, a környék borvidékeiről származó borokkal, helyi méztermelők portékáival, vagy a környék nevezetességeivel egy kellemes séta vagy biciklizés során.De persze gondoltak a felnőttekre is! A sok program után megfáradva pedig garantált a felfrissülés wellness részleg élmény-medencéjében.

 

Amennyiben megtetszett ez a nagyszerű ötlet, akkor ne habozzon ajánlatot kérni, melyet itt tehet meg könnyedén.

 

címkék: