Rent a Trabant - Ugorj vissza az időben!

Life of Budapest


Szerző: Life of Budapest

Időutazás modern tálalással – Avagy Rent a Trabant!

Ma már nem sok helyen találkozunk vele, mégis néhol még akad egy-kettő az utakon. Hogy miről is beszélünk? A kommunista Európa egyik fő szimbólumáról, a Trabantról. Évtizedeken keresztül szinte mindenki vágyott rá, a 10 éves várólisták ellenére is. Ma már igazi retro darabnak számít, de ezáltal egyre nagyobb kincsként tekintünk rá.

Rent a Trabant - Ugorj vissza az időben!

Időutazás modern tálalással – Avagy Rent a Trabant!

Most egy olyan élményről fogunk szót ejteni, ami a Trabant kedvelőinek igazán kedvező szórakozás lesz. Ez az egyedi szolgáltatás „Rent a Trabant”, vagyis bérelj egy Trabantot néven ismert. Aki időutazásra vágyik, a Rent a Trabant egy igazán különleges városnéző túrára invitál téged Budapest körül, mely élmény dús látnivalókkal, és eldugott kincsekkel vár minden Trabant szerelmes kalandvágyót.

 

 

A Rent a Trabant csapata habár nagyon szereti ezeket a masszív, ámbár kissé gyenge kis autókat – melyek nem is mindig indultak el úgy, ahogy azt mi szerettük volna – nem tartotta vissza őket attól, hogy néha viccet űzzenek belőle.

 

“Hogy gyorsítasz fel egy Trabantot 100 km/órára? Lelököd egy szikláról.”


“Hogy duplázod meg egy Trabant értékét? Megtankolod.”

 

 

Régebben Óbudán az Árpádfejedelem útján működtek, ma már viszont csak online lehet jelezni a szándékot erre a különleges és egyedi városnézési útra. A Rent a Trabanttal bejárhatod Budapest kommunista fő pontjait, egy retró tálalásban, mégis modern hangulatok között.

 

 

Az út során a kommunista látványosságokat végigjárva, két keréken új élményeket szerezhetsz, a régi járgányon végigdöcögve. Majd a túra végén jön az, ami igazán nagy élmény, a helycserés támadás, majd a száguldás, mindezt a rutinpályán. A sofőr átadja a helyet, illetve a szükséges tudást egy Trabant elvezetéséhez. Ezután jön a teszt, melynél látható, hogy mennyire volt sikeres a most tanult száguldó lecke, a csapat tagjai rajthoz állnak, majd stopperre indul a szlalomozó, gyorsító és leparkoló kör. A gyorshajtás oklevéllel zárul, majd jön a visszagurulás a városba.

 

 

Hogy elkerüld a csúcsot, válaszd a „Budapest éjjel” nevezetű körutat, illetve azért is jobb választás, hisz nappal nem fogsz megégni az autóban, ugyebár ezekben a kis csodajárgányokban még nem igazán lett beszerelve légkondi.

 

Amiben biztosak lehetünk, az út közben mindenki minket fog bámulni. Természetesen ehhez az úthoz nem árt egy jogosítvány, de ha ez megvan, egy olyan retró élményben lehet részed, amilyet nem sok szolgáltatás tud nyújtani. Ugorj vissza pár évet az időben, és élvezd a „Trabanttal szállni élvezet” élményét!

 

A következő oldalon mutatunk Neked erről a nem mindennapi élményről egy videót, mellyel Te is átérezheted a Trabantozást!

címkék: