Ennek szeretne véget vetni az Európai Bizottság

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Ingyen adná a csapvizet az éttermekben az Európai Bizottság

Adjanak díjtalanul vezetékes ivóvizet az éttermekben – javasolja az Európai Bizottság. Ezzel nemcsak sok pénzt takaríthatnának meg a fogyasztók, de a rengeteg műanyag palack nem növelné a hulladék mennyiségét.

Ingyen adná a csapvizet az éttermekben az Európai Bizottság

Vannak országok, ahol természetes, hogy éttermekben csapvizet készítenek az asztalra, ám az EU államaiban ez ritkaságnak számít – írja a Népszava. A vendéglátósoknak az az érdeke, hogy a vendégek vegyenek palackozott, lehetőleg minél drágább ásványvizet. Általában nem is arat osztatlan sikert, ha valaki csapvizet kér. 
Ennek szeretne véget vetni az Európai Bizottság, amely irányelvében azt javasolja: az ételt rendelő vendégeknek adjanak az éttermek, étkezdék ingyen vezetékes vizet. Az EB számításai szerint ezzel évente 600 millió eurót lehetne megtakarítani – egyúttal jelentősen csökkenteni lehetne a PET-palackok felhasználását. 
Az irányelvet még az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak jóvá kell hagynia, és akkor is csak úgynevezett nem-kötelező ajánlás lenne, de a tagállamoknak lenne lehetőségük kötelező erejű törvényt hozni. A vendéglátóipar, érthető módon, nem lelkesedik az ötletért – írta a Piac és Profit.
Forrás:
https://nepszava.hu/3028667_ingyen-csapvizet-javasol-az-ettermekbe-az-europai-bizottsag
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.