A részvétel a Hegyvidéken élőknek ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Ingyenes önvédelmi akcióval készülnek a XII. kerületben

A közelgő futószezonra tekintettel ingyenes önvédelmi oktatást szerveztek nőknek Budapest XII. kerületében.

Pánikgomb app

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Hegyvidéki Önkormányzat és a MoM Sport támogatásával 3 alkalmas, februári vasárnapokon tartandó önvédelmi oktatáson vehetnek részt az érdeklődők. A részvétel a Hegyvidéken élőknek ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A sajtótájékoztatón az önkormányzat által fejlesztett Pánikgomb elnevezésű applikációt is bemutatták. Az ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás segítségével két gombnyomással tárcsázható a Hegyvidéki Rendészet segélyhívó száma, miközben az alkalmazás automatikusan megküldi a bejelentő aktuális tartózkodási helyének címét és GPS-pozícióját a rendészet, valamint a hívó által korábban beállított emberek számára.

További információ található erről a www.hegyvidek.hu oldalon.

Mezei György muay thai, thaibox szakoktató arról beszélt: olyan önvédelmi programot állítottak össze, amellyel a szabadban sportoló nők nagyobb eséllyel háríthatnak el egy esetleges támadást.

Forrás: http://www.ma.hu/belfold/325996/Kozeleg_a_futoszezon_ingyenes_onvedelmi_oktatast_szerveztek_a_XII_keruletben?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Sport