A felhasználók felülvizsgálatot is kérhetnek majd

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Az Instagram is nekimegy az oltáselleneseknek

Az oltásellenesek egyre terebélyesedő kampánya miatt a technológiai cégek sem tétlenkednek, sorra kapcsolnak be funkciókat, amelyek a valótlanságok terjesztését próbálják megállítani. Korábban a Facebook és a YouTube is előállt ilyennel, ám a propagandisták nem csak itt igyekeznek megtéríteni a felhasználókat, az Instagramon is aktívak – írja a hvg.hu.

Az Instagram is nekimegy az oltáselleneseknek

A képmegosztó ezért új eszközt vet be, méghozzá a gépi algoritmus támogatása mellett: annak segítségével igyekeznek majd felkutatni azokat a hashtageket, amelyek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai járványügyi hatóság (CDC) szerint is egyaránt hamis információk terjesztéséről szóló bejegyzésekhez (tehát képhez, videóhoz) navigálják a felhasználót. Azok viszont, amelyek nem tartalmaznak hazugságokat, maradhatnak.
Az Instagram szerint a felhasználók felülvizsgálatot is kérhetnek majd, ha egy posztjukat szerintük indokolatlanul távolították el. Ez utóbbi nem új, a képmegosztóra feltölthető tartalmaknál már most is be van kapcsolva, de az új funkcióval erre a részre is kiterjesztik – összegezte a bejelentést a The Verge.

Forrás:
https://hvg.hu/tudomany/20190510_instagram_oltasellenesseg_kampany_propaganda?s=hk
 

címkék: