Ismerd meg a Bohém Étterem séfjét, Pásztor Krisztiánt

Life of Budapest


Szerző: LK

Interjú a Bohém Étterem séfjével, Pásztor Krisztiánnal

A Life of Budapest interjúsorozatának következő részében megismerkedhetnek a kedves olvasók Pásztor Krisztiánnal, a Bohém Étterem tehetséges séfjével. 

Pásztor Krisztián interjú

Interjú a Bohém Étterem séfjével, Pásztor Krisztiánnal

LOBU: Hogyan és mikor alakult ki nálad a főzés iránt szeretet?

 

Pásztor Krisztián: Gyerekkoromban anyukám mellett sokat segítettem együtt főztünk innen indult a főzés és a konyha szeretete. Ebben az időben családunk egyik barátja a Gellért szállóban volt mester szakács, az ő segítségével bejutottam igazi konyhába és beleláttam a rejtelmekbe a konyhai pezsgésbe ez inspirált engem a kezdetekben láttam, hogy szervezett munkában dolgoznak, mindenki elegáns ruhában számomra teljesen ismeretlen érdekes ételeket készítenek.

 

LOBU: Milyen út vezetett a jelenlegi munkahelyedig, a Bohém Étteremig?

 

PK: A tanulóéveimet a Munkaügyi Minisztériumban konyhán kezdtem, ott megismerkedtem az önkiszolgáló étkeztetésnek a feladataival és kihívásaival. Utána tapasztalatot szereztem több helyen ala carte és rendezvény területen. Az Örségben Zala megyében is dolgoztam itt ismerkedtem össze Váli Péterrel, akinek nagyon sokat köszönhetek és az Ő segítségével kerültem az Eventrend cégcsoporthoz, ott kaptam első komolyabb szakmai kihívásomat a Wall street étteremben konyhafőnök helyettesi pozícióban.

 

Főiskolai tanulmányokba kezdtem mélyíteni addigi ismereteimet, mellette a Cserfa Étterem és Party szervíz cégnél kaptam konyhafőnöki pozíciót. Ebben az időben Nemes Levente volt, aki nagy hatást gyakorolt szakmai munkámra nagyon dinamikus fejlődő időszak volt az életemben sok jó szakemberrel dolgozhattam együtt.

Ezután a Magyar Parlamentnek voltam a konyhafőnöke 8 évig, ezen keresztül több miniszterelnöknek és prominens személynek főzhettem a konyhai csapattal, állami rendezvényekre soros Eu elnökség ideje alatt magas minőségben, teljes konyhai komplex szakmai vezetésében töltöttem be fontos szerepet, amik még inkább szélesítették a rálátásomat a vendéglátásra.

 

 

Ezek mellett magamnak szerveztem stázsolásokat. Kétszer voltam Birminghamban a Purnell’s michelin csillagos étteremben, Las Vegasban, Hawaii-on, Írországban és Olaszországban is többször.

Az Electroluxnál Giczi Csaba segítségével továbbképzések keretében volt lehetőségem modern konyhatechnológiában elősegíteni szakmai fejlődésemet szerencsére több olyan teljes Electrolux konyhában dolgozhattam, ahol ezeket az ismereteket a napi gyakorlatba ültetésével nagyban segítette korábbi sikereimet. Ez a közös munka mai napig tart és közösen dolgozunk több projekten együtt, például közösen főztünk Segál Viktorral, hogy ezeket a lehetőségeket, tapasztalatokat megosztjuk és elősegítjük, hogy eljussanak mindenkihez és a mindennapi gyakorlatba be tudjon épülni. 

Eközben jött a lehetőség, hogy megpályáztam a Prágai Hotel konyhafőnöki pozíciót Csehországban három és fél évig dolgoztam remek tapasztalatokat szerezve az 5 csillagos szállodában. Amikor Zsombi kisfiunk születése után visszatértünk Magyarországra természetesen az Eventrend csoportba tartozó Bohém Étteremben kaptam egy nagy kihívást. 

Ha szeretnéd megkóstolni Krisztián gasztornómiai csodáit, foglalj asztalt a Bohém Étterembe ide kattintva

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Étel, Étterem, Gasztronómia