A ferihegyi repülőtér üzemeltetője 225 milliárd forintos fejlesztést is bejelentett

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Ismét rekordot döntött a forgalom Ferihegyen, új terminál épül

Ismét csúcsot döntött az utasforgalom a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tavaly 14,9 millióan használták a légikikötőt. Ez 13,5 százalékos növekedést jelent, amely a legnagyobb ráta a közép-kelet-európai régióban. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója hozzátette: a fel- és leszállások száma 12 százalékkal, 115 ezerrel növekedett.

Ferihegy repülőtér
Kép szerzője: wikimedia.org

Összesen 45 légitársaság üzemeltetett tavaly járatokat Budapest érintésével, és 134 célállomás volt elérhető – írja a hvg.hu. Új hosszútávú járatok is indultak: az American Airlinesszal Philadelphiába, a LOT-tal New Yorkba és Chicagóba lehet eljutni a magyar fővárosból, de a repülőtér forgalmának 49 százalékát adó Wizz Air és Ryanair is jelentős bővítéseket hajtott végre.

Ebben az évben a Budapest Airport újabb járatok nyitásával számol, a LOT már bejelentette, hogy februártól napi járatot indít London-City repülőtérre, a China Eastern pedig várhatóan Sanghaj és Budapest között repül majd júniustól.

A repülőtér üzemeltetője azt is bejelentette, hogy 2024-ig 225 milliárd forintos beruházással tovább bővíti a repülőtér kapacitásait. Ennek legfontosabb eleme egy teljesen új terminálépület lesz, amely a 2A terminál mellett épül fel. Egyebek közt ebben az évben átadják a Cargo City árukezelő központot, és két újabb sort nyitnak meg az utasbiztonsági átvilágításhoz.

Forrás: https://hvg.hu/gazdasag/20190109_ferihegy_liszt_ferenc_nemzetkozi_repuloter_csucs_rekord_utasforgalom#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás