Egy citrom fogyasztásával szinte fedezhető az ajánlott napi C-vitaminbevitel fele.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Jól szerepeltek a citromok a nagy NÉBIH-teszten

Citromokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Szupermenta programjában. A szakemberek 10 különböző, hálós kiszerelésű déligyümölcsöt vontak komplex ellenőrzés alá. A növényvédőszer-maradékokon túl megmérték a termékek C-vitamin tartalmát, valamint ellenőrizték azok jelölését is.

Citorm

A laboratóriumban több mint 300 növényvédő szerre vizsgálták a hivatal szakemberei a citrusokat. Az eredmények alapján egy citrom bizonyult problémásnak, amelyet a címkéjén kezeletlennek tüntettek fel, a laboratórium azonban kismértékű növényvédőszer-maradékot mutatott ki a termékben. Ez jóval határérték alatti mennyiségben volt jelen, de a megtévesztő jelölés miatt eljárás indult a felelős vállalkozóval szemben. A többi 9 citrom e tekintetben megfelelt az előírásoknak.

A biztonsági mérések mellett a citromok C-vitamin tartalmát is megmérték. A legkisebb érték 38,1 mg/100g, míg a legmagasabb 52,0 mg/100g volt, ami azt jelenti, egy citrom fogyasztásával szinte fedezhető az ajánlott napi C-vitaminbevitel fele.

Részletek: http://szupermenta.hu/

Forrás: https://infostart.hu/eletmod/2018/12/16/kiderult-hany-citromot-kell-megenni-hogy-meglegyen-a-napi-c-vitaminbevitel

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek