A horgásszá válás során meg kell szerezni az alapszintű tudást, majd 10 éves kortól lehet vizsgát tenni, így szerezhető meg a horgászkártya

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Jön a Magyar Horgászkártya

Nagy változások várnak a horgászokra. A jövő év elejétől bevezetendő horgászkártya csak adóigazolvánnyal váltható ki. Az átalakítások célja, hogy csökkenjen az engedély kiváltásához szükséges papírmunka.

horgászkártya
Kép szerzője: Clark Young on Unsplash

Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta: 2019. január 1-jétől vezetik be a Magyar Horgászkártyát, amely a régi horgászigazolványt váltja ki. Mint mondta, mindenki, akinek jövő évre horgászjegyet kell váltania, regisztráción vesz részt, közülük azok lesznek jogosultak a dokumentumra, akik egyesületi tagok vagy saját elhatározásukból szeretnének kártyát. A kártya érvényességi ideje öt év lesz, ez után kell majd megújítani.

Előfeltétel – a regisztráció mellett – a megfelelő dokumentumok bemutatása és az adatok hiteles rögzítése. Ez teszi lehetővé egy valóban közhiteles horgászadatbázis létrejöttét.

Dérer István azt is elmondta, a horgásszá válás során meg kell szerezni az alapszintű tudást, majd 10 éves kortól lehet vizsgát tenni. A helyi horgászklubba belépve megismerhetők az adott vízfelületre vonatkozó szabályok, szokások. A tevékenység jogszerű végzéséhez szükség van még horgászjegyre, az ahhoz mellékelt, fogási adatok rögzítésére szolgáló naplóra, illetve területi jegyre.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2018/12/09/nagy-valtozasok-varnak-a-horgaszokra

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Életmód, Szabadidős programok, Utazás