A kannabiszhasználók esetében a tesztoszteronszint is magasabb volt.

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Nem rontja a férfiak termékenységét a kannabisz

A kutatók arra számítottak, hogy a rendszeres marihuánafogyasztás egyértelműen rosszat tesz a férfiak termékenységének, de tévedtek – írja a hvg.hu.

Nem rontja a férfiak termékenységét a kannabisz

A kutatók több mint 600 férfi spermiumszámát mérték meg egy meddőségi klinikán, és kiderült, hogy azoknak a férfiaknak, akik jelenleg is fogyasztanak kannabiszt, magasabb volt a spermiumszámuk, mint azoknak, akik sose próbálták ki a drogot.
A Harvard bostoni székhelyű T. H. Chan Közegészségügyi Iskolában 2000 és 2017 között a kutatók 662 férfitől vettek mintát. A tesztalanyok átlagéletkora 36 év volt, illetve mindegyikőjükben közös volt, hogy a párjukkal meddőségi problémákkal küzdöttek. A tesztalanyoknak válaszolniuk kellett arra a kérdésre, hogy használtak-e valaha marihuánát, és ha igen, akkor mikor. Mint kiderült: a kannabiszt fogyasztó férfiak milliliterenként átlagosan 62,7 millió spermiumszámmal rendelkeztek, akik viszont sose próbálták ki a drogot, azoknál ez a szám 45,4 millió/ml volt. Ráadásul az is kiderült, hogy a kannabiszhasználók esetében a tesztoszteronszint is magasabb volt.
A kutatók egyelőre nem értik az összefüggéseket. 

Forrás:
https://www.bumm.sk/turmix/2019/02/06/osszefuggest-talaltak-a-spermiumszam-es-a-kannabiszfogyasztas-kozott
 

címkék: