posta, karácsony

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Káoszmentes karácsonyt ígér a Magyar Posta

Raktárainak bővítésével és egy új, nagy teljesítményű csomagfeldolgozóval készül az év végi hajtásra. 5 ezer négyzetméteres, hétköznapokon éjjel-nappal működő Csomag Logisztikai Központjában már tömeg- és térfogatmérésre is képes csomagfeldolgozó rendszer üzemel. A csaknem 1 milliárd forintért beszerzett gépsor óránként 10 ezer, egyenként 100 kilogramm tömegű csomagot is tud kezelni, ezzel a háromszorosára bővült a csomagfeldolgozó kapacitás.

Magyar Posta
Kép szerzője: Wikipédia

A tájékoztatás szerint a fővárosi beruházás mellett országszerte 60 postán bővítették a raktárakat, tárolókat és csomagkiadó helyeket, továbbá eszközbeszerzésekkel és szorosabb partneri együttműködésekkel is készülnek a növekvő terhelésre. A november végi árleszállításoktól a majdnem karácsonyig tartó csúcsidényben a Magyar Posta a tavalyit 30 százalékkal meghaladó küldeményforgalomra számít.  

Az előrejelzések és az eddigi adatok alapján az árutartalmú küldemények száma 20 százalékkal nőhet, a csomagforgalom idén is rekordot dönthet. A posta hozzátette, hogy tavaly a belföldi csomagok száma meghaladta a 21 milliót, a külföldről bejövő árutartalmú küldemények száma a 18 milliót. A nemzetközi webáruházak forgalma miatt már kora ősszel megnő, ezért hetekig is elhúzódhat a külföldről érkező küldemények szállítási ideje.  

A Magyar Posta azonban csak a szállítás utolsó szakaszáért felel, az ügyfeleket pedig arra kérik, hogy időben rendeljék meg a termékeket.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20181008-a-posta-igeri-nem-lesz-kaosz-karacsonykor

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Advent, Budapest, Érdekesség, Rövid hírek, Tél