Húsvéti ünnep karantén módra

Life of Budapest


Szerző: Orsi

Segítség, húsvét van!

A húsvéti ünnepét általában a szeretteinkkel, családunkkal közösen együtt töltjük, ami a hétköznapokból való kiszakadásról szól. A jelenleg kialakult helyzetben sokan önkéntes karanténban vannak otthon, ami időnként konfliktusokhoz vezethet, esetleg családunk, szeretteink egy részének távolban rekedtsége nehezíti az ünnepi hangulat igazi átélését. Legyen a húsvét igazi ünnep idén is! Írtunk pár hasznos tippet a 2020-as húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan. 

Segítség, húsvét van!

1.     Közös étkezés 


A családunk tagjai közül néhányan, például az unokatestvérek vagy nagyszülők messze lehetnek, ezért a közös ebéden személyesen nem tudnak jelen lenni. A technika segítségével otthonunkban vendégül láthatjuk a nagyiékat is! Egy online platformon (amit persze papa és mama is tud használni) kapcsoljuk őket az asztalhoz videóhívással, és küldjünk nekik rengeteg virtuális ölelést és puszit! A gyerekek is örülnek, hogy együtt a család ismét. Esténként mesemondás alkalmával is kiváló lehetőség, ha mama mondja online a kedvenc mesét, így nagyiék is tölthetnek időt unokáikkal, nem utolsó sorban a szülőknek is lesz néhány szabad perce így. 


2.     Tojásfestés és dekoráció 


A húsvét fantasztikus alkalom otthonunk feldíszítésére. Ezen kívül a tojásfestés színes, kreatív programlehetőség, ha fantáziánkat szabadon engedjük! Az ízlés szerint keményre főzött vagy kifújt tojásokat természetes (hagymahéj, cékla) vagy mesterséges festékanyagokkal dekorálhatjuk, ám a díszekhez felhasználhatunk maradék fonaldarabokat, anyagdarabokat, csomagolópapírt, csillámport, gyöngyszemeket vagy bármi olyasmit, ami színes és már feleslegessé vált. Otthonunk több részén is elhelyezhetjük a tojásos-nyuszis díszeinket, kis koszorút, tojásfát, így az egész lakás húsvéti hangulatban fürödhet. Dekorálásra fel! 


3.     Mozgassuk meg a lurkókat! 


Óriási kihívás most a házban, lakásban bezárva lenni felnőtteknek is, pláne nagy feladat örökmozgó apróságainknak. Mozgassuk meg őket! Legyen az udvaron a húsvét reggeli tojáskeresés. Ha nincs saját kertünk, udvarunk, akkor a lakás különböző rejtekhelyein, titkos szegleteiben bújtassuk el a festett tojásokat és a reggeli többi hozzávalóját. Izgalmas móka így a már unásig megszokott húsvéti reggeli, ha az ételért előbb kalandos módon kell megküzdeni. 


+ 1 tipp 

 

Szalad a lakás? A kosztól alig lehet az ablakon kilátni? Ez most valójában nem számít, ahogy tulajdonképpen soha nem volt fontos. Mert arra fogunk emlékezni, hogy éreztük magunkat, és a gyerkőcöknek is tökéletesen megfelel, ha nem készül 10 féle sütemény és 6 fajta sós nasi. Értékeljük az együtt töltött időt, és intsünk búcsút a stressznek, legyen a húsvét megújulás ilyen szempontból is! 


Kellemes, boldog, piros tojásokban és nyuszikban gazdag húsvéti ünnepeket kívánunk!  

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Életmód, Gyereknevelés, Gyerekprogram, Húsvét, Lelki egészség, Program, Tavaszi programok, Ünnep