Kerek popsi projekt - Pillants be a kulisszák mögé

Life of Budapest
Szólj hozzá Te is!

 Olvasva: 359218 alkalommal


Kerek popsi projekt - Pillants be a kulisszák mögé


33310

Kedves SportosMami! 

A popsink kétség kívül nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Odafigyelünk rá. Az én Drágám nélkül nem tudok farmert venni például, mert mindig meg szeretné nézni, hogy áll a fenekemen. 

Már-már amúgy aránytalanul sokat foglalkozunk vele, sok esetben más testrészünk kárára. Merthogy a popsit edzük, míg a hát vagy a kar izmait elhanyagoljuk. Maradjunk annyiban, hogy edzük a popsinkat, de ne feledkezzünk meg a testünk más résziről sem, mert a harmonikus test az igazán szép test. 

De most jöjjön a farizom. Ebben  bejegyzésben most bekukkantunk a bőrünk alá, és kivesézzük, mi is a farizom, hogyan működik. Teszem mindezt azért, mert hiszem, hogyha tudod, mely’ izom hogyan működik, sokkal, de sokkal tudatosabban fogsz edzeni. Én szeretem tanítani a vendégeimet. Mindig elmondom, hogy épp’ melyik izmunkat dolgoztatjuk, vagy nyújtjuk meg. 

Tudtad, hogy a farizomnak 3 része van? 

  1.  Kis 
  2. Középső
  3. Nagy

 

 

 

Mik a különböző izmok funkciói és hol találhatók?

A kis farizom egy nagyjából háromszög alakú izom, ami a középső farizom alatt található. Helyileg pedig a csípőlapát külső felszinén ered és a nagy tompor elülső részén tapad. Azaz a popsid oldalán helyezkedik el. Ezt az izmodat használod akkor, ha a lábadat oldalra emeled.  (comb távolítás)

A középső farizom szintén egy háromszögű izom. Helyileg a a csípőlapát külső felszinén, a farizom elülső hátsó vonala között ered és a a combcsont nagy tomporán tapad. Ez az izom szintén a popsid oldalsó részén található. Legtöbbször együtt emlegetik a kis farizommal, mert hasonlóak a funkcióik, azaz ez az izom is a lábat oldalra emeli. 

A nagy farizom. Ettől az izomtól kerekedik a popsi. Ha ennek az edzését elhanyagolod, akkor fog lógni a feneked, ami minden lány rémálma. surprisesurpriseA nagy farizom a széles csípőlapát külső felszínén a farizom hátulsó vonala mögötti területen ered és a felső izomrostok az izmot borítőó combpólya kötőszövetes lemezébe tapadnak, az alsók a combcsont hátsó oldalán, a farizom érdességén rögzülnek. Funkciója, hogy a csípőizületet feszíti, a combot hátra húzza. 

Remélem, hogy ezek után te is tudatosabb leszel és tudni fogod, hogy melyik gyakorlatot miért csinálod! :-)

Ha szeretnéd tudni más izmaid hogyan működnek, a cikksorozat eddig elkészült anyagaiból olvasd el a következőket:

Core – Több, mint egy egyszerű hasizom

Gömbölyű vállak és ami mögötte van

A kar izmai I. – Bicepsz és tricepsz

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, hogy oszd meg másokkal is, segítsd barátaidnak tudatosabban edzeni. 

Mert edzeni jó, tudatosan pedig a legjobb! :-)

Szép napot, jó hétvégét! 

 

Éva

  

 

 

címkék:

Kommentek