A főváros több mint egymilliárdból fejleszt kerékpárutakat

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Tovább fejlesztik a fővárosi kerékpárhálózatot

1,6 milliárd forintból megkezdődhet az EuroVelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztésének első üteme – jelentette be a főpolgármester.

kerékpárút

Tarlós István azt mondta: bővült a Mol BuBi rendszere, szélesedett a kerékpárutak hálózata, támogatást kap a Bringázz a munkába! akció is. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Kerékpárosklubbal, amelynek így megnő a beleszólási lehetősége a budapesti közlekedés kérdéseibe.

Az Európai Kerékpáros Szövetség 15, a kontinenst átszelő kerékpárútvonalat akar kialakítani, ami részben már megépült.

Az EuroVelo teljes hossza 70 ezer kilométer, amelyből 45 ezer már elkészült, és most Budapesten az 1,6 milliárd forintból a 6-os számú, Duna-menti és a nemrégiben jóváhagyott, 11-es számú, Graz-Balaton-Budapest-Kolozsvár vonalon haladó út magyarországi szakaszát fejlesztik.

A kormány már korábban határozott a Budapestet érintő két EuroVelo-útvonal modernizálásáról, amelynek a pénzügyi feltételei most látszanak teljesülni – mondta a főpolgármester. Az 1,6 milliárdból 2019 és 2020 között megvalósulhat a 6-os útvonal Lánchíd és észak-budai városhatár közötti, mintegy 15 kilométeres szakaszának fejlesztése. A támogatási szerződéseket 2016-ban aláírták, a tervezés folyik, a kivitelezés pedig 2020-tól 2022-ig várható.

Forrás: https://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/a-fovaros-tobb-mint-egymilliardbol-fejleszt-kerekparutakat-1495519/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Rövid hírek, Sport