A kelet-közép-európai régióban két budapesti lokáció is dobogós helyen végzett

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Két budapesti helyszín is bekerült a világ legdrágább utcái közé

A legdrágább helyszín (Causeway Bay) Hongkongban volt idén a második negyedévben, ahol 24 606 eurót (7,95 millió forint) kellett fizetnie a boltoknak évente egy négyzetméterért. Ezután következik New York (Upper 5th Avenue), illetve London (New Bond Street), de a 10-es világrangsorba belekerült Párizs (Avenue des Champs-Élysées), Milánó (Via Monte Napoleone), Zürich (Bahnhofstrasse) és Bécs (Kohlmarkt) is. Ezt írja a Portfolio gazdasági portál, amely a Cushman & Wakefield éves riportját szemlézte. A felsorolás a világ legdrágább bevásárló utcáit gyűjti össze.

Világ legdrágább utcái
Kép szerzője: Joseph Ngabo on Unsplash

Európát, a Közel-Keletet, illetve Afrikát egyben nézve a londoni New Bond Street lett a legdrágább a 2018-as adatok alapján, itt 16 071 eurót, vagyis 5,2 millió forintot kellett fizetni egy négyzetméterért évente az üzleteknek. Második helyen Párizs, a harmadikon Milánó végzett 13 500 és 14 000 eurós bérleti díjakkal.

Ha csak a kelet-közép-európai régiót nézzük, két budapesti lokáció is dobogós helyen végzett a magas bérleti díjak sorában: a budapesti Fashion Street, vagyis a Deák Ferenc utca végzett a harmadik helyen. A kiskereskedelmi egységek bérleti díjai alapján a második legdrágább lokáció a régióban szintén Budapesten található, ez pedig a Váci utca. Egyébként a régióban idén Budapesten emelkedtek leginkábba bérleti díjak.

Forrás: https://infostart.hu/gazdasag/2018/12/12/ket-budapesti-helyszin-a-vilag-legdragabb-utcai-kozott

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Nagyvilág, Rövid hírek