A gyermekek közül minden negyedik túlsúlyos vagy elhízott.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Keveset mozognak a magyarok

Hiába a tucatnyi különböző mozgásforma, még mindig sok az elhízott magyar. Az Egészségügyi Világszervezet friss felmérése szerint a lakosság több mint 38 százaléka nem végez elegendő testmozgást. A férfiaknál az arány 33, míg a nőknél 43 százalék. A gyermekek közül minden negyedik túlsúlyos vagy elhízott.

Sok az elhízott ember

Kifogásból akad bőven. Egy másik felmérés szerint a felnőttek többsége azt állítja, hogy nincs pénze sportra, de a dietetikus szerint ez nem lehet ürügy. Antal Emese szerint drágán is lehet egészségtelenül élni és olcsón is lehet egészségesen. Szerinte már az is sokat jelent, ha vesszük a fáradtságot és egy-két megállóval korábban szállunk le a villamosról vagy metróról és sétálunk egy kicsit. Futócipőben gyalogoljunk és vigyük a gyereket kirándulni.

A gyerekeknél is rossz a helyzet: Varga Károly gyermekorvos szerint a modern világ vívmányai, a mobiltelefon, a számítógép mind-mind a mozgásszegény életmód felé terelik a kicsiket, keveset vannak kint a szabadban. Sok a gerincferdülés, a görbe hát, ez is jellegzetes, és a túlsúly is.

Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a világ népességének több mint negyede nem mozog eleget, ez 1,4 milliárd embert jelent.

Forrás: Forrás: hírtv.hu

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Egészség, Étel