Itt kapott fellépési lehetőséget mások mellett a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Pál Utcai Fiúk vagy a Sex Action.

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Átadták a Kiscelli Múzeum új kiállítóterét

A legendás underground művészeti színtér, a Fekete Lyuk történetét felidéző tárlattal nyílt meg a Kiscelli Múzeum sziklapincéjében kialakított új kiállítótér. Ez 2013-ig polgári védelmi objektumként működött. 

Átadták a Kiscelli Múzeum új kiállítóterét

Az avatáson Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hozzátette: a sziklapince mellett megújult az épület főbejárata és előcsarnoka, valamint új gépészeti és elektromos központot kapott a múzeum, és a déli melléképület két barokk díszkapuja is teljes restauráláson esett át.
A Fekete Lyuk - A pokol tornáca. Budapesti Undergound '88 -'94 címmel kedd óta látogatható kiállítás a rendezők szándéka szerint a rendszerváltás kori alternatív művészeti szcéna egy szeletét mutatja be.
Az 1980-as évek végén a Fekete Lyuk volt az egyetlen állandó alternatív zenei szórakozóhely Budapesten, amely beengedett mindenkit, aki az alternatív, a punk, a rock vagy a metál műfajokat képviselte. Az MTI azt írja: sok tűrt és tiltott együttes kapott ott fellépési lehetőséget, mások mellett a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Pál Utcai Fiúk vagy a Sex Action.
A most megnyíló sziklapincében a fotók, plakátok, relikviák mellett jórészt magángyűjteményekből származó, a kor szubkulturális divatjának megfelelő ruhák, illetve számos ma is működő zenekar tagjaival, egykori dj-kel, filmrendezőkkel, törzsvendégekkel forgatott videóanyag látható 2019. június 25-ig.

Forrás:
http://www.museum.hu/hir/7729/atadtak_a_Kiscelli_Muzeum_uj_kiallitoteret
 

címkék: