Az akcióknak olyan feltételei vannak, amelyeket a hitel teljes futamideje alatt biztosítani kell az ügyfeleknek.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Könnyen pórul járhatunk az akciós kölcsönökkel

„Ingyen hitel nincsen” – erre hívja fel a figyelmet az MNB felügyeleti szóvivője. Fülöp Zsuzsanna az ATV-ben elmondta: a 0%-os kamat hihető, ugyanakkor nem ugyanazt jelenti, mint a 0%-os THM, ez pedig félreértésekhez vezethet. Mint mondta, a 0%-os kamatnál nincsenek kamatok, de egyéb költségeket felszámolhatnak.  Ezzel szemben a 0%-os THM-nél (teljes hiteldíjmutató) részletfizetési lehetőséggel élhet az ember abban az esetben, hogyha szerződésszerűen teljesítenek. Mindez fontos, mert ha valaki átütemezné a fizetést, vagy más összegben gondolkodik, az szerződésmódosításnak minősül, amely költségekkel járhat.

Kölcsön, személyi hitel

Fülöp Zsuzsanna szerint a televíziók ilyenkor tele vannak kedvezményes kamatú személyi kölcsönökkel, viszont az akcióknak olyan feltételei vannak, amelyeket a teljes futamidő alatt biztosítani kell az ügyfeleknek.

Azt is előírhatja a hitelintézet, hogy akkor nyújtja a kedvezményes hitelfelvételt, ha az ügyfél biztosítja, hogy havonta két jövedelemből összesen 300 ezer forint jóváírás kerüljön a számlára. Ha ezt a kölcsönt valaki 24 hónapra veszi fel, akkor minden egyes hónapban teljesítenie kell ezt. Ennek hiányában magasabb kamatokat számíthatnak fel, ami egészen odáig vezethet, hogy az akciós kölcsönnel rosszabbul járhat valaki, mintha egy nem akciósat vett volna fel.

A szóvivő azt is elmondta: a minél alacsonyabb THM a kedvező, viszont az nem fed le minden költséget. A gyorskölcsönöknél lévő otthon szolgáltatásra (melynek lényege, hogy az otthonunkban igényelhetjük, illetve fizethetjük a részleteket) áttérve kiemelte: ezt nem tartalmazza a THM, viszont magas költségei vannak, olyannyira, hogy szélsőséges esetben megduplázhatja a visszafizetendő összeget. Fülöp Zsuzsanna azt is hozzátette, hogy az ingatlanhitelekhez hasonlóan a fogyasztói hiteleknél is érvényesülnek az adósságfék szabályok. Magyarul: az ügyfél anyagi lehetőségeihez mérve határozzák meg a havi törlesztőrészlet maximális összegét.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20181203-kolcson-karacsony-elott-konnyen-porul-jarhat-az-akcios-hitelekkel

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Karácsony, Rövid hírek, Ünnep