Randi és romantika a karantén napjaiban

Life of Budapest


Szerző: Orsi

5 + 1 romantikus randitipp karantén idejére

Otthon ragadtatok kettesben a pároddal? Megőrjít a bezártság? Sokan vagyunk most ugyanebben a cipőben, de van megoldás! Íme néhány tipp a legromantikusabb otthoni randihoz karantén alatt. Ezzel kicsit színesíthetitek a napokat, és új közös élményeket szereztek. Jó randizást! 

Romantikus randi otthon

1.     Mozi – otthon is! 


Ha szerettek moziba vagy színházba járni, akkor ez biztosan telitalálat lesz. A kanapén fekvős punnyadós-sorozatnézős délután helyett válasszátok az otthoni mozi élményét. Először is válasszatok ki egy filmet, ami mindkettőtöknek tetszene. Lehet, hogy ez lesz a legnehezebb feladat! Csinosan öltözzetek fel, a lányok sminkeljenek, pattogtassatok kukoricát, így a vajas popcorn illata belengi az egész lakást, és megteremti a mozihangulatot. A teljes moziélmény érdekében a bejárati ajtón ki-, és bejöhettek vagy esetleg a lépcsőházban tehettek egy sétát. Ez azt az érzést kelti, mintha nem otthon lennétek. Érkezés után álljatok sorban a hűtő előtt kóláért, vegyétek elő a kész popcorn, és lehetőleg valamilyen zacskós édes-sós ropogtatnivalót is válasszatok a polcról. Ha minden megvan, indulhat a mozi, kevésbé szélesvásznon, ám annál nagyobb élménnyel! Ne feledjétek: nem mehettek ki mosdóba a film alatt, nem állíthatjátok le, a telefonokat szigorúan némítani kell, és a film után pedig ugyanúgy menjetek haza, mint ahogy előtte érkeztetek. Jó szórakozást kívánunk! 


2.     Romantikus vacsi – úgy, mint otthon! 


Étterembe menni mindenki szeret, különleges alkalom vagy hétköznapi kényeztetés… Kedvenc éttermed kínálatát otthonodba rendelheted! A romantikus vacsora kellékei: pizzafutár, illatgyertya, kiöltözés, halk zene, pincér és beszélgetés. Rendeljetek vacsorát egy szimpatikus kiszállítós helyről, lehet egy pizza vagy akár 3 fogásos menüsor is. Öltözzetek fel csinosan, a lányok sminkeljenek, terítsétek meg az asztalt ünnepi díszbe, gyújtsatok gyertyát! Vegyétek át a vacsorát a futártól. Egyikőtök játssza el a pincért: tálalja fel az ételt szép tányérokra, töltsön egy-egy pohár bort, és pincér módjára szolgálja fel a vacsorát. Étkezés közben hallgassatok meghitt zenét, az éttermi hangulat megteremtéséhez kapcsoljátok be a tévét, rádiót, ahonnan más emberek beszélgetésének zaja is aláfesti a hanghatásokat. Jó étvágyat! 


3.     Kertészkedés – panelben is! 


A közös programok sorát bővíthetitek kertészkedéssel is. Ezer éve nem volt idő a virágoskertet beültetni? Az erkélyen elférne még pár virágláda? Itt a remek lehetőség, hogy kivirágosítsátok otthonotokat, a kezdődő tavasz tökéletes időpont ehhez. A palánták nevelgetése rendszeres, mindennapi elfoglaltságot ad, és ha termő növényeket ültetettek (paradicsom, paprika – ezek panelben is nevelhetőek), akkor még saját kis gazdaságotok is lesz. 


4.     Énidő, azaz metime karantén módra 


Az otthoni karantén ideje alatt nagyon nehéz énidőhöz jutni, hiszen alig van a lakásnak egy sarka, ahol épp egyedül lehetünk. Azonban ez nagyon fontos lelki egészségünk és stabilitásunk megőrzése miatt, így mindenképp beszéljétek meg, hogy kinek mikor jut egy kis énidő. A bezártság miatt frusztráltabbak lehetünk, ám kellő figyelemmel, toleranciával és partnerünk személyes terének tiszteletben tartásával könnyebben vehetjük az akadályokat. Az énidő lehet egy hosszas fürdőzés a kádban, olvasgatás a kanapén, online beszélgetés barátnőkkel-haverokkal vagy akár főzés is – a lényeg, hogy a párunk nélkül töltsünk el egy kis időt! 


5.    Fényképalbum 


A fényképezés is jó móka! Ha ezt a pár napot megörökítitek: az étkezéseket, filmnézést, home office kihívásait, reggeli kávézást, kertészkedést vagy bármit, ami történik Veletek, akkor később szép emlékké minősül és szeretettel fogtok gondolni a karantén idejére. Nem kell profi minőségűnek lenni, hiszen nem galériába készülnek a képek. Fényképalbumra fel! 


+ 1 tipp 

 

Ne feledjétek, hogy a kijárási korlátozás után megpihenhettek egy hangulatos felnőttbarát wellness hotelben! Igazi kikapcsolódás és feltöltődés közben még jobban összekovácsolódhattok a Kis-Duna partján, késő estig nyitva tartó Wellness Forrás és házias ízek fognak kényeztetni. 
 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Életmód, Lelki egészség, Program, Szabadidős programok, Tavaszi programok