Változik a közösségi közlekedés rendje a húsvéti hosszú hétvégén

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Változik a közösségi közlekedés az ünnep miatt

A MÁV szerint április 18-án, ma a pénteki, 19-én, holnap a szombati, 20-21-én, vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, 22-én, kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem 22-én, hétfőn közlekedik Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre. A Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba tartó járat kizárólag speciális Televonat-jeggyel vehető igénybe.

menetrend
Kép szerzője: wikipedia.org Rakás

A közlemény szerint csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és akár félmillióan is útra kelhetnek a vonatokkal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a húsvét előtti napokban kifejezetten sokan választják az online vásárlást, az átlagos vásárlási szám a másfélszeresére ugrik ilyenkor.

A Volánbusz közlése szerint holnap és vasárnap a munkaszüneti, szombaton szabadnapi, hétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerinti menetrend lesz érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint ma az iskolaszünet idején érvényes pénteki, holnap a vasárnapi, szombaton a megszokott szombati, vasárnap, illetve hétfőn a vasárnapi, ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd a járatok.

 

Fotó: Rakás

Forrás: http://www.ma.hu/belfold/328652/Valtozik_a_kozossegi_kozlekedes_rendje_a_husveti_hosszu_hetvegen?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás