A szülők már idén áprilisában online intézhetik az a gyermek általános iskolai beiratkozását, amelyhez az az adatokat a KRÉTA rendszer felületén

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Jön az iskolai online ügyintézés

A közeljövőben elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, többek között online is intézhető lesz az általános iskolai beiratkozás. A Klebelsberg Központ bejelentéséről a Magyar Hírlap írt, amely szerint a fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg, és egyes részei már a 2018-2019-es tanévben használhatók lesznek.

Kréta rendszer

A szülők már idén áprilisában online intézhetik az a gyermek általános iskolai beiratkozását, amelyhez az az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalon történő regisztráció után otthonról is feltölthetik. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt mind a szülők, mind a gyerekek számára.

A későbbi fejlesztési tervek között szerepel az is, hogy a szülők az Ügyfélkapun keresztül is tudják intézni az iskolával kapcsolatos ügyeket. Az állami fenntartású köznevelési intézményekben 18 különböző iskolai ügyet lehet majd elektronikusan rendezni. Emellett a projekt része az iskolai elektronikus fizetési megoldások támogatása, valamint a háttérfolyamatok egységesítése a központnál bevezetett új gazdálkodási és HR menedzsment rendszer révén.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/otthon/aprilistol-kevesebbet-jarnak-a-szulok-suliba-jon-az-online-ugyintezes.1075289.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Oktatás, Rövid hírek