ooono - Nem kell nézegetni a telefont vagy a kijelzőt

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Külön eszköz jelzi a traffipaxot az autósoknak

Kitaláltak egy „ooono” nevű kisméretű, drót nélküli "gombot", ami figyelmeztet a traffipaxokra és más veszélyekre az úton. Jelen pillanatban – a gyártó szerint - 50 európai ország traffipaxait tudja.

ooono

Az autóban tetszőlegesen elhelyezve az autósok fény és hangjelzéseket kapnak az eszköztől, amennyiben traffipax vagy egyéb veszély van az úton. Így nem kell nézegetni a telefont vagy a kijelzőt – írja a hvg.hu.

A figyelmeztetés megerősítéséhez egyszer kell megnyomni a "gombot", ha pedig téves volt a figyelmeztetés, nincs további tennivaló, más veszély esetén pedig kétszer kell rányomni a gombra, ami átküldi a jelzést a többi autósnak is. A riasztási jelzéseket nem távolságban, hanem időben kell megadni, mikor történjen, így nagyobb tempónál is időben értesülhetünk.

Az eszköz Bluetooth segítségével automatikusan kapcsolódik a telefonunkhoz.

Korábban a Traffi Hunter volt az egyik legnépszerűbb alkalmazás a Waze mellett a forgalomfigyelésre és a sebességmérők előrejelzésére. Mostanság a Traffi Hunter kicsit háttérbe szorult, úgyhogy újítottak egyet.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20181212_traffi_hunter_okosalkalmazas#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Nagyvilág, Rövid hírek, Utazás