Élménypark kutyának a Városligetben

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Új kutyás élménypark a Városligetben!

A Városliget gyönyörű, zöld területekkel teli, és most újabb zöld keletkezik majd, melyek egyike ad majd otthont a kuyáknak szánt élményparknak, hogy valódi, minőségi kikapcsolódásban legyen része a környék kutyusainak. Lássuk a részleteket!

Kutyajátszótér a Városligetben

Új kutyás élménypark a Városligetben!

Élménypark kutyáknak a Városligetben

 

Mint kiderült, lebontják a valamikori állatorvosi rendelő romos és használaton kívüli épületeit, és ugyanerre a sorsra jut a környező levő beton- és aszfaltburkolat; a terület így visszazöldülhet. A park Hermina út felőli részén több mint 10.000 négyzetmétert érint majd a felújítás, melynek részeként létrehoznak egy hatalmas kutyajátszótér. 

Az ilyen és ehhez hasonló éményparkok – melyek direkt állatoknak (kutyákank) lettek kialakítva, viszonylag ritkák nem csak budapesti, de országos szinten is. Ugyanaz a helyzet velük, mint a kutyastrandokkal: igény mutatkozna rájuk, megvalósítani viszont már sokkalta problémásabb. 

 

 

Pedig négylábú kedvenceinknek is szükségük van minőségi kikapcsolódásra, időtötésre, mely a napi sétán túlmutat, és nem csak a testüket mozgatja meg. A kutyás szervezetekkel folytatott egyeztetések során gyorsan felmerült az igény egy olyan terület kialakítására, mely alkalmas a szaladgáláshoz, kergetőzéshez, ásáshoz.

 

A gyep tehermentesítéséhez egy homokos területet is kértek a kutyatartók, illetve felírták még azt is, hogy jó ötlet lehetne egy vizes játszóhely kialakítása is majd a nagy, nyári melegeket figyelembe véve. Mindezek mellett logikus, hogy itató és csutakoló alkalmatosságokra is szükség lesz, valamint a kutyáikat váró gazdák pihenését szolgáló bútorokra is. A területet reggel és este is világítani kell majd, hiszen a legtöbbeknek ilyenkor – muka után – van csak ideje levinni a kutyákat.

 

Sokan nem tudják, de a Városligetben egy szuper kutyabarát étterem is várja a gazdikat és kedvenceiket, amit mindenképp ki kell próbálnotok, ha erre jártok, hiszen itt a kutyus is teljes értékű vendég! Ismerd meg jobban ezt a fantasztikus éttermet ide kattintva: Budapesti étterem !

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Sport, Szabadidős programok