Összeállították a legnépszerűbb desszertek listáját

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Megvan a legkedveltebb édességek listája

Palacsinta, a somlói galuska, a gesztenyepüré, a mákos guba és a tiramisu – ezek lettek a legnépszerűbb desszertek a falatozz.hu adatai szerint.

Legkedveltebb desszert

A palacsinták sorában, ízesítés tekintetében a mogyorókrémes töltelék a legkedveltebb, utána jön a kakaós és a túrós. A második helyezést elért somlói galuskából másfélszer annyit fogyasztunk, mint a dobogó harmadik fokán végzett gesztenyepüréből. A negyedik és ötödik helyen végzett mákos guba és a tiramisu nagyjából azonos méretű rajongói bázissal rendelkezik.

A desszertrendelési kedv tavaly tavasz végén érte el a mélypontot, az átlaghoz képest viszonyított 12 százalékos csökkenéssel. A falatozz.hu szerint ennek oka feltételezhetően a téli depresszió és a tavaszi fáradtság elmúlásában, valamint a vészesen közelgő strandszezonban keresendő. Utána azonban egy folyamatos növekedés indult be 2018-ban, amely novemberben csúcsosodott ki. Ekkor ismét ugyanolyan kiugró mennyiségű (az átlagértékhez képest 11 százalékkal több) desszertrendelést regisztráltak az adatbázisban, mint februárban.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/gasztronomia/osszeallitottak-a-legnepszerubb-desszertek-listajat-1478641/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Gasztronómia, Rövid hírek