
A palacsinták sorában, ízesítés tekintetében a mogyorókrémes töltelék a legkedveltebb, utána jön a kakaós és a túrós. A második helyezést elért somlói galuskából másfélszer annyit fogyasztunk, mint a dobogó harmadik fokán végzett gesztenyepüréből. A negyedik és ötödik helyen végzett mákos guba és a tiramisu nagyjából azonos méretű rajongói bázissal rendelkezik.
A desszertrendelési kedv tavaly tavasz végén érte el a mélypontot, az átlaghoz képest viszonyított 12 százalékos csökkenéssel. A falatozz.hu szerint ennek oka feltételezhetően a téli depresszió és a tavaszi fáradtság elmúlásában, valamint a vészesen közelgő strandszezonban keresendő. Utána azonban egy folyamatos növekedés indult be 2018-ban, amely novemberben csúcsosodott ki. Ekkor ismét ugyanolyan kiugró mennyiségű (az átlagértékhez képest 11 százalékkal több) desszertrendelést regisztráltak az adatbázisban, mint februárban.
Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/gasztronomia/osszeallitottak-a-legnepszerubb-desszertek-listajat-1478641/
KAPCSOLÓDÓ
További cikkeink – kattintson a részletekért!
- Még két és fél évet várnunk kell a szebb Blahára
- Változott a meteorológiai riasztási rendszer
- Sitt helyett park lesz a régi teniszközpont helyén, a Margitszigeten
- A Velencei-tónál és a Balatonnál is több rendőr lesz a strandszezonban
- Magas kultúra és kiváló gasztronómia egy helyen
- Rosalia fesztivál lesz a Városligetben
- Magyar burgerező került a világ legjobbjai közé
- AZ ÉV HOTELE címért versenyben a Duna Relax!
- Megvan az év fagylaltja
- Mostantól a Google Térkép is mutatja a traffipaxokat
- Aranynap-díj 2019 - a rendezvényes szakma legjobbjai
- Jót enni, jót inni, jól lenni
- Átment a dugódíj
- Utazás Kiállítás 2020
- Dekk - közösségi tér
- Kórusok éjszakája Budapesten
- Az esküvő margójára
- 5 + 1 főzési és bevásárlási tipp a #maradjotthon idejére
- Halászlé-variációk egy témára
- Noszvaj és környéke a Bükk ölelésében