Az ultragazdagok fővárosa immáron Hongkong.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Letaszították a trónról New Yorkot és Londont

Az ultragazdagok fővárosa immáron Hongkong. Legalábbis ez derül ki a Wealth-X legfrissebb felméréséből. A Bloomberg azt írja: az amerikai világvárosban 8900 kiemelkedően vagyonos él, New Yorkot pedig Tokió követi 6800 ultragazdaggal. Számuk összesen 13 százalékkal nőtt tavaly óta, jelenleg összesen 256 ezer ember tartozik ebbe a csoportba, közülük 35 ezer nő. Összvagyonuk eléri a 31,5 ezermilliárd dollárt.

Letaszították a trónról New Yorkot és Londont
Kép szerzője: Andre Benz

A leggyorsabban jelenleg a kínaiak gazdagoknak, 18 helyett már 25 százalék körül van az arányuk a világ többi részén élő ultragazdaghoz képest. Amúgy Kína egyéb részei a top 10 közelébe sem kerültek – ez annak köszönhető, hogy a gazdag kínaiak jellemzően nem az anyaországban élnek.

Európában Párizs vette át a vezető szerepet Londontól. Az első tízbe még négy amerikai – Los Angeles, Chicago, San Francisco és Washington DC –, valamint egy japán város, Oszaka fért be. Az országok közül ugyanakkor továbbra is az Egyesült Államok vezet, utána Japán, Kína és Németország következik, utóbbiban 15 ezer ultragazdag él.

Vagyonuk több mint harmadát likvid eszközökben, jellemzően készpénzben tartják az érintettek, míg tőzsdei részvények a vagyonuk 26 százalékát teszik ki, az egyéb befektetések (pl. ingatlan, jacht, repülő, műtárgy, ékszer) csak a portfóliójuk 6,6 százalékát adják.

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180917_Mar_nem_New_York_az_ultragazdagok_fovarosa#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség