A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalához újabb engedélyeztetési eljárást nyújtottak be

Life of Budapest


Szerző: Lobu

1200 férőhelyes parkolót építenek a Lupa-tó mellé

Egy 1201 férőhelyes parkolót alakítanának ki a Lupa-tó melletti önkormányzati tulajdonban lévő murvás területen, melyet jelenleg is parkolásra használnak az autósok – írja az Mfor.hu információi alapján a hvg.hu.

1200 férőhelyes parkolót építenek a Lupa-tó mellé

A lap emlékeztet rá, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatósága itt tavaly bezáratott egy 350 férőhelyes engedély nélkül üzemeltetett parkolót, mert a murvás terület ivóvízbázison helyezkedett el. Az FKI tájékoztatása szerint 2017 júniusában kezdeményeztek egy vizsgálati eljárást egy 275 férőhelyes parkoló kialakítására, de a kérelmező akkor nem tett eleget a hiánypótlásnak, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalához most azonban újabb engedélyeztetési eljárást nyújtottak be.
A parkoló 1201 férőhelyes lenne, a lap szerint pedig ráadásul a Szentendre Regionális Déli Vízbázis védőövezetén helyezkedne el, ezért számos szabályozásnak kell megfelelnie az üzemeltetőnek. Olyan műszaki kialakítás szükséges, ami megakadályozza az esetleges szennyeződések felszín alatti közegbe jutását, így többek között vízzáróval felszerelt, csapadékvizet és szennyeződéseket összegyűjtő rendszert kell kialakítani a beruházónak.
A parkoló szigetelése után a felszínen dézsában helyeznek majd el növényeket annak érdekében, hogy a vízzáró aszfalt réteget ne kelljen megbontani. Körülbelül 300 növényt telepítenek majd a területre a dokumentum szerint.
A parkoló minden évben május 1. és szeptember 30. között üzemelne, csúcsidőszakban naponta 2000 személygépjármű elhaladásával számol a beruházó.

Forrás:
https://hvg.hu/cegauto/20190415_1200_ferohelyes_parkolot_epitenek_a_Lupato_melle#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
 

címkék: