A fejlesztés az M0-s autóút 11,55 kilométeres szakaszát érinti majd.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

34 milliárd forintot ad Brüsszel az M0-ás körgyűrűre

Az Európai Unió 105,5 millió eurót, mintegy közel 34 milliárd forintot biztosít a budapesti M0-s körgyűrű déli szakaszának fejlesztésére. A fejlesztés az M0-s autóút 11,55 kilométeres szakaszát érinti majd.

M0 körgyűrű

A munkálatok során a teljes szakaszon megerősítik az útburkolatot, felújítanak több közművet és két hidat (a Hárosi-Duna-hidat és a Soroksári-Duna-hidat), és új kerékpárutakat építenek majd ki. A projektnek köszönhetően javulhat a közlekedésbiztonság, és lerövidül az érintett területen naponta közlekedő 90 000 jármű menetideje. Mivel a fejlesztés eredményeként a forgalom elterelődik a városközponttól, a forgalmi torlódások is mérséklődnek majd, ami a károsanyag-kibocsátás csökkenése révén kedvező hatást fog gyakorolni a környezetre – írta az Európai Bizottság.

Az összeg része annak a 4 milliárd eurós beruházási csomagnak, amelyet tegnap fogadott el az Európai Bizottság. A pénznek tíz tagállam – köztük Magyarország is – a kedvezményezettje. A döntés értelmében Brüsszel 25 nagyszabású infrastrukturális projekt megvalósítását támogatja Bulgáriában, Csehországban, Görögországban, Lengyelországban, Magyarországon, Máltán, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Romániában.

A kohéziós politika keretében támogatott projektek lefedik az egészségügyet, a közlekedést, a kutatást, a környezetvédelmet és az energiaügyet is. A nemzeti társfinanszírozással kiegészítve a beruházások összértéke eléri a 8 milliárd eurót.

Forrás: https://hvg.hu/gazdasag/20190402_Brusszel_34_milliard_forintot_ad_az_MOs_korgyuru_fejlesztesere#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás