Szombat délelőtt 10 órakor „medveárnyék észlelést” is tartanak a Mackófesztivál alkalmával, a Fővárosi Állat és Növénykertben

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Mackófesztivál kezdődik az Állatkertben

Mától vasárnapig tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A három napon át tartó rendezvényen sokféle programmal várják a látogatókat, ráadásul azok a 14 éven aluli gyermekek, akik mackó jelmezben érkeznek, vagy magukkal hozzák játékmackójukat, ezen a három napon jelképes, 200 forintos jeggyel látogathatják az Állatkertet.

Mackófesztivál - Fővárosi Állat és Növénykert
Kép szerzője: Fővárosi Állat-és Növénykert

Lesz látványetetés és jegesmedve orvoslási bemutató is. A Nagyszikla belsejében, a Varázshegy bemutatótereiben további programok várják a családokat. Lesz mesekoncert, zenés bábelőadás, „macipofi” arcfestés, és persze a medvék világáról is sok érdekeset lehet majd megtudni játékos formában. Egy izgalmas állatbemutató keretében pedig a mosómedvével, az ormányosmedvével és a mézmedveként is emlegetett farksodróval ismerkedhet meg a közönség.

A 2009 óta évről évre megrendezett Mackófesztivál apropója a február 2-ához, illetve a medvék árnyékához kapcsolódó hagyomány. A népi időjóslás szerint, ha ezen a napon szép idő van (és árnyéka van a medvének), akkor a tél még sokáig tart, ha viszont borult az idő (azaz a medve nem látja meg az árnyékát), akkor a telet hamarosan felváltja a tavaszias időjárás. Az elmúlt évek statisztikái alapján persze a jóslás nem mindig sikerült: mindenesetre az Állatkertben szombat délelőtt 10 órakor „medveárnyék észlelést” is tartanak, hogy meglessék, van-e árnyéka a medvének.

Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert közlemény

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Rövid hírek