A csiliszószt "a habanero, a mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé"

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Magyar csiliszósz lett a világ legjobbja

A csiliversenyen a magyar szósz ráadásul nem csak a fődíjat seperte be, gyümölcs kategóriában is első helyezést ért el. A GaBko Chilinek nem ez volt az első elismerése a versenyen, korábban a tequilás jalapenóját díjazták – írja az Index.

csiliszósz

A magyar csiliszósz a miskolci Zip's brewhouse közreműködésével készült, a GaBko Chili honlapja szerint a szószt "a habanero, a mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé".

Nagy Gábor, a termék megálmodója a Borsnak azt nyilatkozta: Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak. Szerinte a termék remekül passzol a húsokhoz, szendvicsekhez, hamburgerekhez, tésztákhoz vagy salátákhoz, de mártogatósnak is kiváló.

A World Hot Pepper Awards versenyen emellett több másik magyar terméket is kitüntettek. A Nyúli tüzes chili Nyúl-York nevű szósza a második helyet szerezte meg az Ultra Hot kategóriában.

Közben a szintén hazai Szati Chili két terméke is helyezést ért el a versenyen: a Füstölt Carolina Reaper szószuk második lett az X-Hot kategóriában, a Smoky Rings nevű savanyúságuk (füstölt Jalapeno karikák ecetes lében eltéve) pedig harmadik lett Savory Snacks (kb. ínyencség) kategóriában.

Forrás: https://index.hu/kultur/eletmod/2019/02/26/gabko_chili_ale_mango_habanero_world_hot_sauce_awards/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Gasztronómia, Rövid hírek