A szervezet a csótányok elnevezéséből befolyt összeget a meglévő projektjei finanszírozására kívánja fordítani.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Már csótányt is elnevezhetünk az exünkről

Egy természetvédelmi szervezetnek köszönhetően 1,5 fontért (mintegy 550 forintért) most bárki elnevezhet egy csótányt egykori párjáról. A „nevesített” állatokat a Hemsley Conservation Centre bázisán őrzik. Sőt, az akcióban részt vevők akár barátjuk számára is elnevezhetnek egy rovart.

csótány

Az adományozók egy igazolást is kapnak majd a névadásról, igaz, a papíron csak külön kérésre tüntetik fel az állat nevét, nehogy tovább szítsák a tüzet. A neveket ehelyett a Hemsley Conservation Centre csótányterráriumainál írják majd ki. A csótányok neveit bemutató táblát Valentin-napon a központ Facebook-oldalán is megosztják.

A szervezet a befolyt összeget a meglévő projektjei finanszírozására kívánja fordítani.

Nem a Hemsley Conservation Centre az egyetlen, amely hasonló programot szervez. A bronxi állatkertben is elnevezhetünk egy-egy csótányt, igaz, itt azt ajánlják, hogy jelenlegi párunk nevét válasszuk, ezzel szimbolizálva a szerelem halhatatlanságát.

Az idahói Boise állatkertje is hasonló projekttel állt elő, itt szerelmünkről, barátunkról vagy családtagunkról nevezhetünk el egy rovart.

Forrás: https://24.hu/tudomany/2019/01/30/csotany-elnevezese-valentin-nap/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Nagyvilág