Az inkubátorra kamerát szereltek fel, amelynek képe a szülőkkel egyeztetett időpontban interneten keresztül elérhető.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Már otthonról is figyelhetik inkubátoros kisbabájukat a szülők

A Babales névre keresztelt program a Szent János Kórházban indult el. Azoknak a családoknak szeretnének így segíteni, ahol a baba inkubátorba került és a szülők nem tudnak minden percben mellette lenni.

Az intézmény gyermekosztályának vezető főorvosa, Madarasi Anna azt mondta, az inkubátorra kamerát szereltek fel, amelynek képe a szülőkkel egyeztetett időpontban interneten keresztül elérhető. Úgy fogalmazott, a kis súllyal született koraszülöttek sokszor hónapokat töltenek a kórházban, a családoknak pedig nagy kihívás megoldani, hogy mindig gyermekük mellett legyenek.

baba
Kép szerzője: Pixnio

Ennek a nehéz helyzetnek az enyhítésére jött létre az Aprónép Alapítvány és a Segíts Gyorsan Alapítvány együttműködésével a Babales program.

Tory Vera, a kórház koraszülött részlegének vezető főorvosa, a Segíts Gyorsan Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy más országoktól eltérően a szolgáltatás ingyenes. Kitért arra is, hogy létrehoztak egy anonim inkubátort az egyik oldalsó kórházi bejáratnál, erre szintén kamerát helyeztek, hogy a nővérek folyamatosan lássák, és azonnal el tudják látni az oda helyezett újszülöttet.

Mezei Márk, a Babales projekt kivitelező ügynökségének képviselője azt mondta, a kivitelezés egy évig tartott, utána pedig egyéves tesztüzem következett. Olyan kamerát kellett találniuk, amely sterilizálható, és olyan tartót, amely biztonságos, továbbá egy zárt rendszert is ki kellett alakítani.

Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/zsenialis-dolgot-talaltak-ki-az-inkubatorba-kerult-ujszulottek-csaladjainak-meghozza/3zpw6xc

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Gyereknevelés