Már választható a 4 napos munkahét Új-Zélandon, egyelőre nem az egész országban, de annál a cégnél igen, ahol korábban a kísérletet megcsinálták.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Már választható a 4 napos munkahét Új-Zélandon

Egyelőre nem az egész országban, de annál a cégnél igen, ahol korábban a kísérletet megcsinálták. A dolog olyannyira jól sikerült, hogy a cég átáll az új szisztémára: a dolgozók választhatnak, hogy négy 8 munkaórás munkahetet dolgoznak le vagy maradnak az ötnapos, de csökkentett heti munkaóraszámnál - mindezt ugyanannyi bérért, mint korábban.

Munka

. A cég vezetője, a négynapos munkahét ötletének kidolgozója a Guardiannak elmondta, nem tapasztaltak visszaesést a cég teljesítményében. Andrew Barnes szerint ez annak köszönhető, hogy a munkatársak megértették, mi a foglalkoztató célja: a jobb munkakörülmények biztosításával növekedett a dolgozók elköteleződése is, ezt pedig javította a hatékonyságot. A 4 napos munkahetet a Perpetual Guardian nevű pénzügyi alapkezelő cégnél tesztelték. Az eredmények szerint kevesebb stressz, nagyobb odafigyelés, munkabírás és kiegyensúlyozottság jellemezte az újítást. A munkavállalók elégedettsége életüket és munkájukat tekintve a tavalyi 54 százalékról 78 százalékra nőtt.

Forrás: https://444.hu/2018/10/02/bejott-a-negynapos-munkahet-egy-uj-zelandi-cegnek

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.