Római-parti és margitszigeti fejlesztésekről döntöttek

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Sitt helyett park lesz a régi teniszközpont helyén, a Margitszigeten

A római-part fejlesztése során minőségjavító intézkedéseken belül játszótereket újítanak majd fel, illetve alakítanak ki.

Margitsziget

Emellett kerékpáros pihenők és pihenőparkok létesülnek, valamint ülőbútorok helyeznek el, továbbá fafelméréseket követően, valamint a fenntartási koncepcióterv elkészítése után elvégzik majd a szükséges faápolási munkákat – erről is döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A fejlesztést 2020. május 31-ig tervezik megvalósítani 447 millió forintból.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont elhagyatott területet parkosítják. Jelenleg – a lelátók és melléképületek elbontását követően – 40-60 centiméter változó vastagságban építési törmelék, a felhagyott salakos teniszpályák helyét pedig szennyezett salak borítja.

A tereprendezés keretében megvalósul a talajréteg cseréje a felszínt borító salakos talaj és az építési törmelék eltávolítása után. A projekt magában foglalja a tereprendezést és burkolatépítést, a megnövekedett zöldfelületen gyepfelület, cserje és évelőfelület létesítését, valamint parkfák telepítését.

A fejlesztés eredményeként a Margitszigeten zöldfelületben gazdag rekreációs célú pihenőpark létesül. A fejlesztéssel érintett terület mintegy 13 ezer négyzetméter. A 2020. május 31-ig befejezendő környezetrendezésre 300 millió forintot biztosítottak.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/romai-parti-es-margitszigeti-fejlesztesekrol-dontottek-1539356/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek