Máté Bence még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű természetfotós

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

Máté Bence természetfotós
Kép szerzője: wikimedia.org Kovács Krisztián

Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek.

Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján többek között elmondta: az alkotó még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós, "aki munkájában világokat köt össze".  Máté Bence számtalan nemzetközi természetfotós díj mellett elsőként nyerte el az Év Ifjú Természetfotósa, majd felnőtt kategóriában a szakma Oscar-díjaként is számon tartott Az év természetfotósa (Wildlife Photographer of the Year) címet. Számos könyve jelent meg, munkásságáról háromrészes filmsorozat is készült.

A tárlat a budapesti kiállítás után országos turnéra indul: Debrecenben április 4. és 28. között, Gödöllőn május 3-tól 10-ig, Egerben június 13-tól július 7-ig, Keszthelyen július 11. és augusztus 4. között, Szegeden augusztus 8. és szeptember 8. között, Győrben szeptember 12-től október 6-ig, Miskolcon pedig október 10. és november 3. között lesz látható.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/BenceMatePhotography 

Forrás: http://www.ma.hu/kulturport.hu/327210/Mate_Bence_termeszetfotoibol_nyilt_szabadteri_kiallitas_Budapesten?place=srss

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Kultúra, Program, Rövid hírek