A részvételi díj gyerekenként 25 ezer forint

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Mától lehet vándortáborokba jelentkezni

Mától jelentkezhetnek online az iskolák, egyesületek az erdei, a vízi és a bringás egyhetes nyári vándortáborokba.

vándortábor
Kép szerzője: Pixabay

A program bejelentésekor Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, érdemes minél előbb jelentkezni, mert várhatóan gyorsan betelnek a meghirdetett időpontok.

Elmondta, a korábbi években tapasztalt jelentős érdeklődés miatt az idén újabb útvonalakkal bővül a természet szépségei megismerésének a lehetősége, arra számítanak, hogy a táborozók száma meghaladja majd a 10 ezret. A részvételi díj gyerekenként 25 ezer forint, ami tartalmazza a szállást, az étkezést, a programokat, de nincs benne a táborba utazás költsége. 

A kormány a vándortáborokat 600 millió forinttal támogatja, ami tartalmazza egyebek között a felszerelések biztosítását, a szálláshelyek kiépítését, a tanárok, bázisgondnokok juttatását – írja az MTI.

Tavaly a vándortáborokban 7 ezren vettek részt, a vendégéjszakák száma meghaladta a 40 ezret, eddig 1400 pedagógus végezte el az akkreditált vándortábor-vezető képzést, számuk az újabb tanfolyamokkal folyamatosan emelkedik.

A vándortáborokban 10 és 18 év közötti iskolások vehetnek részt. A csoportok létszáma a vízi vándortáborban 15-36, a bringás vándortáborban 15-23, az erdei vándortáborokban 15-40 lehet.

Forrás: https://www.echotv.hu/hirek/2019/01/18/januar-28-atol-lehet-a-nyari-vandortaborokba-jelentkezni

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Gyerekprogram, Oktatás, Program, Rövid hírek