Változás jön a vonat menetrendben, jelentette a MÁV

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Könnyebb lesz ingázni az agglomerációban élőknek

A MÁV-START május 27-től sűríti a reggeli vonatok menetrendjét a legnagyobb utasforgalmú Budapest-Nyugati pályaudvar–Cegléd–Szolnok és Budapest–Cegléd–Kecskemét elővárosi vonalakon.

MÁV
Kép szerzője: wikipedia.org Kemenymate

A térségi települések, köztük Szolnok, Kecskemét, Cegléd, Monor és Üllő lakosai gyakrabban, rövidebb menetidőkkel utazhatnak majd a vonalon - jelentette be a MÁV.

Az ígéretek szerint a távolsági vonatok megállási helyeinek módosításával, a menetidők csökkentésével javul a menetrend az érintett vonalakon, de több vonatot is forgalomba állítanak, így Budapest felé jelentősen javul a reggeli eljutási lehetőség.

Öt távolsági vonat 10-18 perccel rövidebb menetidővel közlekedik Kecskemétről, Szolnokról és Ceglédről Budapestig - gyorsvonati megállással. Cegléd-Budapest-Nyugati pályaudvar között 30 percenként közlekednek a gyors és sebesvonatok.

Szolnokról és Kecskemétről munkanapokon két-két új gyorsított vonat indul (Szolnokról 4:40-kor és 5:40-kor, Kecskemétről 5:13-kor és 6:13-kor).

 

További információk: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/menetrend-fejlesztesenek-koszonhetoen-kozelebb-kerul-budapest

 

 

Fotó: Kemenymate

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/budapest-cegled-szolnok-debrecen-kecskemet-mav-kozlekedes.684676.html.684676.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek, Utazás