A versenynaptár szerint idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Még nincs területfoglalási engedélye a Red Bull Air Race-nek

A tárgyalások még nem kezdődtek meg a fővárossal, azt tehát még nem dőlt el, hogy a Hungaroring Sport Zrt. hol rendezné meg a futamot - értesült a Világgazdaság.

Red Bull Air Race

A sorozat jogtulajdonosa, a Red Bull Air Race GmbH kedden jelentette be a 2019-es versenynaptárat – ebben Budapest a negyedik állomásként, július 13–14-i időponttal szerepel. A versenyről szóló egyeztetések, köztük a konkrét területfoglalási engedélyek kiállításának folyamatai csak ebben a hónapban indulnak meg. Így tehát továbbra is nyitott kérdés, hogy Budapesten hol emelkedhetnek magasba a Red Bull Air Race pilótái.

A Világgazdaság írása emlékeztet arra, hogy az először 2004-ben Magyarországra hozott esemény jövője tavaly nyáron vált bizonytalanná, amikor Tarlós István bejelentette, hogy amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny Budapest belvárosban, és elképzelhetőnek tartja, hogy ha a jövőben megrendezik is Budapesten, az nem a Parlamenttől karnyújtásnyira lesz.

A városvezető egyúttal elnézést kért a budapestiektől a zajszennyezés és a forgalmi korlátozások miatt. További kritika volt, hogy a világbajnoki futamnak mindössze 13 millió forintért adták bérbe a szükséges fővárosi közterületet.

A magyar részről szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt akkor azt mondta a Világgazdaságnak, hogy mivel a kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény támogatására (évi legfeljebb 6 millió euróval), változatlanul úgy készülnek, hogy 2019-ben is megtartják Budapesten a futamot.

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2019/01/31/a-versenynaptar-szerint-iden-is-lesz-red-bull-air-race-budapesten

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Rövid hírek