Földalatti Vasúti Múzeum a budapesti közösségi közlekedés elmúlt félszáz évét mutatja be.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Meghosszabbítják a BKV 50 évéről szóló kiállítást a Földalatti Vasúti Múzeumban

A nagy érdeklődésre való tekintettel március 31-ig meghosszabbították a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum kiállítását. Ez a budapesti közösségi közlekedés elmúlt félszáz évét mutatja be - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel. A közlekedésbarátok, gyerekek, családok körében népszerű időszaki kiállítást tavaly mintegy 25 ezren látták. A tárlat több száz tárgyi emlék és audiovizuális anyagok segítségével mutatja be a közlekedési vállalat múltját.

Földalatti Vasúti Múzeum
Kép szerzője: Földalatti Vasúti Múzeum

A BKV több, korábban önállóan működő közlekedési vállalat: a Fővárosi Villamosvasút, a Fővárosi Autóbuszüzem, a Budapesti Helyi Érdekű Vasút és a Fővárosi Hajózási Vállalat összevonásával született meg 1968. január 1-jén. A kiállítás az elmúlt fél évszázadnak a történetét mutatja be, olyan tárgyi emlékek segítségével, mint a régi BKV-s egyenruhák és karszalagok, eredeti járműtartozékok, menetrendi táblák és járműtáblák, BKV-s plakettek, érmék, jelvények, zászlók, utastájékoztató anyagok. Emellett hajdani jegyek, bérletek, jegylyukasztók, a kor emblematikus járműveinek modelljei, a retró korszakot felidéző fotók és dokumentumok is láthatóak a Deák téri metróaluljáróban található múzeumban.

Forrás: https://www.echotv.hu/hirek/2019/01/09/meghosszabbitjak-a-bkv-50-everol-szolo-kiallitast-a-foldalatti-vasuti-muzeumban

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Program, Rövid hírek