A december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el vért adni a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Megrendezik az Első Körúti Kocsmavéradást

Budapesti kocsmában keresnek véradókat. Továbbra is vérhiánnyal küzd az Országos Vérellátó Szolgálat, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös kocsmavéradást szervez december 15-én. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

Véradás
Kép szerzője: LuAnn Hunt on Unsplash

Az esemény célja, hogy hosszú távon is segítséget nyújtson a Vöröskeresztnek: a kocsmákban egy új, fiatalabb közönséget akarnak megszólítani, hogy rendszeres véradókká váljanak. A résztvevők italkupont kapnak jutalmul, amit akár rögtön a véradás után beválthatnak. A sorozat első kocsmavéradását december 15-én tartják az Erzsébet körúton, a FriendsOFF Bárban, ahol 15 órától 19 óráig adhatnak vért az önkéntesek, de a szervezők más kocsmákkal és szórakozóhelyekkel is nyitottak az együttműködésre a későbbiekben.

Az esemény Facebook oldalán az áll: miért ne adhatnánk vért ugyanott, ahol egyébként is csak jó dolgok történnek velünk? Mi nem csak bevállaltuk, de még egy hatalmas bulit is szerveztünk az Első Körúti Kocsmavéradás utánra!

Az eseményről részletesen itt olvashatnak az érdeklődők:

https://www.facebook.com/events/339804039932313/

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/veradas-friends-off-bar-verellato-voroskereszt.674809.html.674809.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Program, Rövid hírek