mentális károkat okozhatnak a túltolt karácsonyi zenék

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Mentálisan csinálnak ki minket a karácsonyi zenék

Hiába felemelőek, viszonylag gyorsan az agyunkra mennek a karácsonyi zenék, amelyeket szinte kötelezően ömlesztenek ránk a boltokban. Mentálisan is károsítanak: unalom, szorongás, stressz - a tudósok szerint ezekkel kell számolni, ha úton-útfélen karácsonyi zenékbe botlik az ember.

karácsonyi zene
Kép szerzője: Caleb Lucas on Unsplash

A Business Insider cikkében Linda Blair klinikai pszichológus azt mondja: mindez azért van, mert az agyad egyszerűen túltelített lesz, és negatív válaszokkal reagál a túltolt karácsonyi zenékre. Ha mondjuk valaki az ünnepek közeledtével sokat stresszel az ajándékvásárláson, a pénzügyeken, a munkán, vagy a családi ügyeken, annak nem hogy kellemes hallgatni az ünnepi zenéket, hanem egyenesen borzasztó.

A pszichológus szerint a legnehezebb helyzetben a bolti eladók vannak, akiknek egész nap karácsonyi zenékben úsznak: az agyuk rengeteg energiát fektet abba, hogy megpróbálják nem meghallani a zenét.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/otthon/bebizonyosodott-mentalis-karokat-okozhatnak-a-tultolt-karacsonyi-zenek.1072155.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Lelki egészség, Rövid hírek, Ünnep