A tárca adatai szerint országszerte 885 kármentesítés zajlik

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Mérgező anyagok szivárognak a Dunába, a víz mégsem szennyezett

Nem mutatható ki a Duna vizében szennyezettség a volt óbudai gázgyárnál az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálata szerint, de a partfalból szennyező anyagok szivárgását észlelték. A vizsgálatok naftalin, arzén, benzol és benzolszármazékok szivárgását mutatták ki.

Duna
Kép szerzője: wikipedia.org

A kármentesítés a becsült érték meghatározásával folytatódhat, ezt követően közbeszerzési pályázatot írnak ki a kivitelező kiválasztására. A veszélyes hulladéknak minősülő szennyezett talaj tömege 185 ezer tonnára becsülhető, a legszennyezettebb területeken 12 méter mélységig kell cserélni a talajt. A partfalból a káros anyagok kifolyását a magas vízállás akadályozza, ezért az valószínűleg csak alacsony vízszintnél jelent veszélyt.

A tárca adatai szerint országszerte 885 kármentesítés zajlik, az érintett területek között pedig olyan is van, ahol a privatizáció utáni tulajdonosok csődje és a tulajdonviszonyok összekuszálódása nehezíti a rendezést.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/duna-viz-szennyezes-szivargas.672825.html.672825.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Egészség, Életmód