Itt jelent meg először a tviszt

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Újranyitott a legendás budapesti Metro Klub

A Metro Klub szecessziós stílusban tervezett épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházaként, majd mintegy fél évszázaddal később alakult át szórakozóhellyé. 

Újranyitott a legendás budapesti Metro Klub

Ennek hátterében az állt, hogy a kettes metró elhúzódó építésén dolgozó munkások számára szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. Így költözött a Síp utca és a Dohány utca sarkán álló ötemeletes lakóházba, az egykori Árkád Bazár helyére a Metro Klub, amely korábban több más helyen már működött. 
A Budapest kultikus szórakozóhelyeként ismertté vált Metro Klubban (még egy korábbi épületben) alakult meg 1961-ben a Metro együttes, itt koncertezett a magyar beatzene számos ismert zenekara, itt jelent meg először a tviszt. Részben itt forgatták 1969-ben Kovács András Extázis 7-től 10-ig című beat-dokumentumfilmjét, a következő évben itt készült az első magyar koncertlemez, az Egy este a Metro Klubban is. 
A hetvenes évek elején a Metro együttes és a klub is megszűnt. Az épület egy ideig rendezvényteremként üzemelt, a rendszerváltás környékén butikok, egy hostel, majd az azóta szintén megszűnt Roham Bár költözött ide. 
A szórakozóhelyen mostantól minden pénteken és szombaton étellel-itallal, hatalmas tánctérrel várják a vendégeket.

Forrás:
http://www.ma.hu/kulturport.hu/325856/Ujranyitott_a_legendas_budapesti_Metro_Klub?place=srss
 

címkék: