Együtt utazhatnak a gyerekek a Mikulással a Mikulástrolin!

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Először indul útjára a Mikulástroli!

A Mikulástroli több okból is különleges: egyrészt, mert a gyerekek együtt utazhatnak rajta a Mikulással, a trolit pedig közel 10000 LED-ből készített fényfüzér díszíti, belsejében pedig karácsonyi dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról.

Mikulástroli Budapesten!

Először indul útjára a Mikulástroli!

 

Mikulástroli Budapesten!

 

A BKK idei legújabb dobása, hogy a fényvillamos mellett forgalomba állítottak egy Mikulástrolit is! Idén először a nemrég beszerzett és forgalomba állított környezetkímélő és akadálymentes Solaris-Škoda trolibuszok egyike ünnepi díszbe öltözik, és így járja Budapest utcáit. 

 

A Mikulástrolit Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor a BKV elnök-vezérigazgatója, gyermekeikkel együtt egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be, ezután indult útjára a különleges troli. A járművön eg Mikulás is utazott, aki a neki adott ajándékokat később rászoruló családoknak juttatja el. Dr. Szenczey Balázs Tarlós István főpolgármester nevében köszöntötte azokat, akik megjelentek a sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a karácsonyt megelőző időszakban különösen fontos az, hogy figyeljünk egymásra, és segítsük a rászorulókat. Megköszönte a Mikulásgyárnak az elmúlt 11 év munkáját, amellyel rengeteg hátrányos helyzetű család karácsonyát tették boldogabbá. Elmondása szerint Budapest az új járművek forgalomba állításával igyekszik kedveskedni a főváros lakóinak. 

 

Kép forrása: Facebook/BKK

 

Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója elmondta, hogy ez az esemény ezúttal nem a járművekről, hanem főként a közösségről szól, akikért a közösségi közlekedési rendszer is van. Hangsúlyozta a jövő generációinak való példamutatás fontosságát, kiemelve, hogy ezért szervezték az adománygyűjtést a rászorulók számára. Fontosnak tartja, hogy a gyermekeknek átadjuk az emberi, közösségi gondolkodásmódot, ennek céljából a BKK korábban rajzpályázatot hirdetett, melynek a legjobb munkái a cég jövő évi naptárát díszítik majd. A rendezvény után a pályázat nyerteseinek díjai kerültek átadásra. 

 

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a rászorulók segítése nem csak az ünnepek környékén, de a hétköznapokon is kiemelten fontos, és elmondta, hogy ezért a BKV dolgozói is gyűjtést szerveztek, az ünnepi járművek forgalomba állításával pedig a szeretetteljes adventi hangulatot szeretnék becsempészni a fővárosi közlekedésbe, és a lakosság hétköznapjaiba. 

 

Menetrend és további részletek az adakozásról a következő oldalon olvashatóak!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség