Közben tegnap megdőlt a fővárosi szélrekord: 100,8 km/órát mértek a János-hegyen szerdán. Legutóbb 1981-ben született új szélrekord január 2-án.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Mínuszokra és havazásra számíthatunk ma estétől

Hidegre és havazásra kell készülni a hétvégén, néhol napközben is mínuszok lesznek és hófúvás is várható – ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szélrekord
Kép szerzője: Globetrotter19 Wikimedia

Ma kezdetben csak helyenként alakulhatnak ki hózáporok, majd a késő délutáni óráktól nyugat felől egyre többfelé havazás kezdődik. A szél a Dunántúlon erős, időnként viharos lesz, délutántól mérséklődik jelentősen a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -8 és -3 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok -3 és +1 fok között alakulnak.

Holnap sokfelé várható havazás, főként nyugaton havas eső, eső is eshet. Kezdetben időnként élénkül meg a szél, amely délután a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet -8 és -3, a legmagasabb hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan valószínű kisebb havazás, hózápor. A szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet. A leghidegebb órákban -4 és +2, napközben -3 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Közben tegnap megdőlt a fővárosi szélrekord: 100,8 km/órát mértek a János-hegyen szerdán. Legutóbb 1981-ben született új csúcs január 2-án, akkor a Budaörsi Repülőtér állomáson óránként 94,3 kilométeres széllökést mértek.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20190103_Megdolt_a_fovarosi_szelrekord_1008_kmorat_mertek_a_Janoshegyen#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Advent, Rövid hírek